Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Roar before the 24 Hours of Daytona: BMW M Hybrid V8 prototypes starten vanaf de vierde startrij.

Roar before the 24 Hours of Daytona: BMW M Hybrid V8 prototypes starten vanaf de vierde startrij.

De ‘Roar before the 24’, het traditionele driedaagse testevenement dat een week voor de Rolex 24 op Daytona (VS) plaatsvindt, eindigde zondag met de kwalificatiesessies die de startopstelling voor de 24-uursrace bepaalden. De twee BMW M Hybrid V8-prototypes eindigden in de GTP-klasse op de zevende en achtste plaats en zullen de seizoensopener van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship aanstaande zaterdag vanaf de vierde startrij beginnen.

BMW M fabrieksrijders Philipp Eng (AUT) en Nick Yelloly (GBR) zaten aan het stuur van de auto’s met startnummer 24 en 25. BMW M Team RLL gebruikte de testsessies om kilometers te maken met de nieuw ontwikkelde auto’s en waardevolle ervaring op te doen met het oog op de grote uitdaging die voor de deur staat.

Tijdens de drie testdagen reed de BMW M Hybrid V8 zonder grote problemen en de voorbereiding verliep volgens plan. Volgende week bieden vijf testsessies de gelegenheid om de prestaties, rijeigenschappen en betrouwbaarheid van de auto’s verder te verbeteren.

In de kwalificatie voor de GTD-klasse eindigde Turner Motorsport als zevende in GTD PRO met de BMW M4 GT3 met startnummer 95, die werd bestuurd door Bill Auberlen (VS). De zusterauto met startnummer 96, bestuurd door Robby Foley (VS), start de race vanaf P12 in de GTD-klasse. Vlak voor hem eindigde Madison Snow (VS) de GTD-sessie als elfde met de Paul Miller Racing BMW M4 GT3 met startnummer 1.

Brandon Fry (technisch directeur BMW M Team RLL): “Er is veel werk verzet met de twee auto’s tijdens alle sessies hier bij de Roar. De focus lag steeds op de raceprestaties. Er is veel goed gereden en we hebben veel gegevens verzameld. We verbeteren stap voor stap op weg naar de voorbereiding op de race. In de kwalificatie zag het er goed uit, totdat de rode vlag werd gezwaaid. Daarna verbeterden anderen hun rondetijden, terwijl wij bleven waar we waren, maar voor deze race is er veel meer om ons op te richten dan alleen de prestaties. We hebben er alle vertrouwen in dat er veel meer in onze auto’s zit.”

De nieuwe BMW M3 CS: Rijplezier met racetechnologie, de mix van meer vermogen en minder gewicht.

Overzicht

BMW M GmbH sluit jubileumjaar af met nieuw verkooprecord.

HomeBMWNieuwsRoar before the 24 Hours of Daytona: BMW M Hybrid V8 prototypes starten vanaf de vierde startrij.