Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

BMW M GmbH sluit jubileumjaar af met nieuw verkooprecord.

BMW M GmbH sluit jubileumjaar af met nieuw verkooprecord.

Aan het einde van zijn jubileumjaar heeft BMW M GmbH opnieuw recordresultaten behaald. De wereldwijde verkoop van performance en high-performance auto’s steeg in het boekjaar 2022 tot 177.257 voertuigen. Dat is een stijging van 8,4 procent ten opzichte van het voorgaande jaar, ondanks de aanhoudende moeilijke omstandigheden op het gebied van logistiek en toeleveringsketens. De belangrijkste afzonderlijke markt in 2022 was opnieuw de VS, met als tweede belangrijkste verkoopregio de Duitse thuismarkt, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk.

BMW i4 M50: het best verkochte BMW M-model rijdt lokaal emissievrij

Tegelijkertijd markeert 2022 de succesvolle start van BMW M GmbH in het tijdperk van de elektrische mobiliteit. Het best verkochte BMW M-model was afgelopen jaar de volledig elektrische BMW i4 M50. De BMW i4 M50 wordt aangedreven door een elektromotor op zowel de voor- als de achteras, die samen een maximaal vermogen van 400 kW/544 pk genereren. De perfect op elkaar afgestemde vermogensafgifte van de twee elektromotoren en de specifieke afstelling van de ophanging zorgen voor een M-typische rijervaring die wordt gekenmerkt door dynamiek, wendbaarheid en precisie.

Met de BMW iX M60 maakte een tweede volledig elektrisch performance-model van BMW M GmbH een zeer succesvol debuut. In de loop van 2023 zet BMW M GmbH zijn productoffensief voort met onder meer de eerste geëlektrificeerde high-performance auto, de BMW XM, en de BMW i7 M70, een BMW M-model op basis van de volledig elektrische BMW i7. Ook de verdere transformatie naar elektrische mobiliteit is al in kaart gebracht. Om in de toekomst high-performance auto’s met een volledig elektrische aandrijving in het gamma te kunnen opnemen, zal BMW M GmbH in 2023 de bijbehorende concepttesten intensiveren. De nadruk zal daarbij liggen op een geïntegreerd rijdynamisch regelsysteem en een elektrisch M xDrive vierwielaandrijvingssysteem met vier elektromotoren, die ervoor zorgen dat het M-gevoel een nog hoger niveau bereikt.

Jubileumjaar met spectaculaire premières

De viering van het 50-jarig bestaan van BMW M GmbH ging gepaard met debuten van tal van spectaculaire nieuwe modellen. Het brede spectrum van nieuwe releases varieerde van de tweede generatie van de puristische BMW M2, die met zijn combinatie van zescilinder lijnmotor, een handgeschakelde 6-versnellingsbak en achterwielaandrijving voor traditioneel rijplezier zorgt, tot de extraverte BMW XM met zijn 480 kW/653 pk sterke M HYBRID-aandrijflijn. De eerste BMW M3 Touring biedt ook volledig nieuwe manieren om M-typische prestaties te ervaren. Deze diversiteit schept ideale voorwaarden om in 2023 extra doelgroepen aan te trekken en verdere groei te genereren.

De succesvolle introductie van de nieuwe BMW M240i xDrive Coupé in 2022 vormde afgelopen jaar ook een highlight. De nieuwe generatie van de compacte tweedeurs wordt aangedreven door een 275 kW/374 pk sterke zescilinder lijnmotor en is nu ook leverbaar met klassieke achterwielaandrijving. Als officiële M-dealer kijken we ook bij Van Poelgeest reikhalzend uit naar de komst van deze modellen.

Roar before the 24 Hours of Daytona: BMW M Hybrid V8 prototypes starten vanaf de vierde startrij.

Overzicht

BMW Group behoudt nummer 1-positie in wereldwijde premiumsegment

HomeBMWNieuwsBMW M GmbH sluit jubileumjaar af met nieuw verkooprecord.