Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Valentino Rossi wordt lid van BMW M Motorsport-familie

Valentino Rossi wordt lid van BMW M Motorsport-familie

De BMW M-familie voor het seizoen 2023 krijgt er een bekend 21e lid bij. Valentino Rossi  en BMW M Motorsport zijn een fabrieksverbintenis overeengekomen die verder gaat dan de vorige week aangekondigde race-optredens met BMW M Team WRT.

De negenvoudig wereldkampioen motorfietsen, die in de herfst van 2021 zijn langdurige, succesvolle carrière op twee wielen beëindigde, zal volgend jaar deelnemen aan de Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS en de Bathurst 12 Hour in de BMW M4 GT3 – en zal ook beschikbaar zijn voor verdere race- en testoptredens in raceauto’s van BMW M Motorsport.

Rossi vierde zijn eerste wereldtitel in de 125 cc-klasse in 1997. Hij volgde dit op met de titel in de 250 cc-klasse twee jaar later. In 2000 promoveerde hij naar de hoogste Grand Prix-categorie van dat moment, de 500 cc-klasse, waar hij in 2001 tot wereldkampioen werd gekroond. Deze categorie werd het jaar daarop vervangen door de MotoGP, en Rossi bleef de maatstaf. In 2005 had hij nog eens vier wereldtitels aan zijn verzameling toegevoegd, en in 2008 en 2009 volgden titels nummer acht en negen. Rossi bleef daarna strijden om de wereldkampioenschapskroon. ‘The Doctor’ zet zich ook al lang in voor de begeleiding van aanstormend talent met zijn VR46 Rider Academy – een ‘school’ die jonge Italiaanse rijders helpt met als doel ze naar de MotoGP te brengen.

Rossi nam ook al vroeg deel aan tests in verschillende raceauto’s – waaronder Formule 1-auto’s van Ferrari en Mercedes-Benz. Hij verscheen ook aan de start bij de Monza-rally in Italië in 2009, evenals bij twee races in het World Rally Championship, een in 2006 in Nieuw-Zeeland en een in 2009 in Wales. In 2019 nam Rossi deel aan een endurancerace in Abu Dhabi. Nadat Rossi zich na de seizoensfinale in 2021 had teruggetrokken uit de actieve motorracerij, begon hij aan een nieuw hoofdstuk in de autosport. Hij nam deel aan het seizoen 2022 met Team WRT in de GT World Challenge Europe.

In het nieuwe jaar zal hij in die raceklasse en in de enduranceklassieker op Bathurst (AUS) samen met BMW M-fabriekscoureurs Maxime Martin (BEL) en Augusto Farfus (BRA) meestrijden. Zijn status als fabrieksrijder geeft hem ook tal van andere mogelijkheden. Naast zijn huidige vaste verbintenissen zal Rossi nog meer racedeelnames en tests kunnen uitvoeren in verschillende raceauto’s van BMW M Motorsport. De 43-jarige Italiaan krijgt ook de kans om BMW M Motorsport te vertegenwoordigen. Details worden later bekendgemaakt.

BMW opnieuw marktleider in premium segment.

Overzicht

BMW Group start productie van kleine serie BMW iX5 Hydrogen

HomeBMWNieuwsValentino Rossi wordt lid van BMW M Motorsport-familie