Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Allereerste BMW M3 Touring komt er aan!

Een extra grote bagageruimte in een high-performance sportwagen? Waar we nu alleen nog maar over kunnen dromen wordt binnenkort werkelijkheid. Een paar weken voor de introductie van de wereldpremière van de nieuwe BMW M3 Sedan laat BMW zien dat de M3 Sedan niet het enige M-model van de 3 Serie zal zijn.

Modeldiversiteit BMW M-modellen

De wereldpremières van de nieuwe BMW M4 Coupe en BMW M3 staan gepland voor september 2020 en het is geen geheim dat de nieuwe BMW M4 cabriolet voor volgend jaar op de planning staat.

Oplettende waarnemers zullen echter binnenkort een glimp kunnen opvangen van het prototype van een ander nieuw high-performance model van de BMW M afdeling. In München, de thuisbasis van BMW M, wordt aan een nieuwe droom gewerkt. Voor het eerst in de geschiedenis van BMW wordt het modellengamma aangevuld met een heuse BMW M3 Touring.

Voor het eerst M3 Touring

De nieuwe BMW M3 Touring combineert M performance-prestaties met meer ruimte en de intelligente functionaliteit van een BMW Touring-model.

Tot voorheen was de sportieve M-Touring exclusief voorbehouden aan de BMW M5 in de tweede (1992) en de vierde generatie (2007). En straks zal voor het eerst ook de 3 Serie Touring voorzien zijn het M-label en bijbehorende prestaties.

Krachtige aandrijflijn

Onder de motorkap van de nieuwe BMW M3 Touring zal de bekende zes-in-lijn motor geplaatst worden met dubbele turbo’s voor maximaal vermogen. Gecombineerd met vijf deuren en een ruime bagageruimte zijn dat precies de eigenschappen waar iedereen lang op heeft moeten wachten.

De BMW M3 Touring vervult de behoeftes van iedereen die de dynamische rijbeleving en racegerichte prestaties van de BMW M-modellen dagelijks wil gebruiken.

Wanneer zien we de BMW M3 Touring op de weg?

De nieuwe BMW M3 Touring bevindt zich nog in de beginfase van zijn tweejarig ontwikkelingsproces. Dus nog even geduld. Maar gezien de getoonde brede wielkasten en sportieve uitlaatpijpen, is er geen twijfel ​​dat het iconische M-DNA volledig zichtbaar zal zijn ondanks dat de foto nu nog een prototype betreft, aldus BMW…

Wanneer het prototype groen licht heeft gekregen voor testritten op de openbare weg, betekent dit de volgende stap naar een serieproductie. Net als bij alle andere BMW M-modellen zal het intensieve test- en tuningproces voor de BMW M3 Touring plaatsvinden op de Nordschleife van de Nürburgring.

Want de eerste BMW M3 Touring is immers in de eerste plaats een BMW M3. En deze zal de verwachtingen die horen bij zijn M-badge waar moeten maken.

Plug-in Hybrides vallen in de smaak

Overzicht

BMW 545e xDrive is de meest krachtige hybride 5 Serie

HomeBMWNieuwsAllereerste BMW M3 Touring komt er aan!