Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

BMW 545e xDrive is de meest krachtige hybride 5 Serie

De nieuwe BMW 545e xDrive Sedan combineert een krachtige zescilinder-in-lijn benzinemotor tezamen vierwielaandrijving met de efficiëntie en dynamische prestaties van een plug-in hybride. De presentatie van de nieuwe plug-in sluit aan bij het tienjarenplan voor duurzaamheid van de BMW Group. Eind 2019 heeft BMW wereldwijd al meer dan 500.000 geëlektrificeerde modellen verkocht. De BMW 5 Serie plug-in spant de kroon, er zijn er in 2019 bijna 50.000 van verkocht. De BMW 545e xDrive is vanaf eind september bij ons te bestellen!

Grootste aanbod plug-in uitvoeringen
Binnen het modellengamma van BMW biedt de 5 Serie straks het grootste aanbod van plug-in uitvoeringen aan. Dit jaar zijn we van start gegaan met de in juli gelanceerde BMW 530e Sedan en voor november 2020 staat de nieuwe BMW 530e Touring en de nieuwe BMW 530e xDrive Touring op de planning. De zojuist aangekondigde 545e xDrive wordt daar nu aan toegevoegd.

De 545e is het Plug-in Hybride topmodel
De nieuwe BMW 545e xDrive Sedan is uitgerust met een elektromotor die in combinatie met een efficiënte zes-in-lijn met dubbele turbo een gecombineerd vermogen van 394 pk (290 kW) en 600 Nm koppel c.q. trekkracht levert. Het vermogen wordt door de xDrive vierwielaandrijving en een intelligente 8-traps automaat overgebracht op de wielen. De krachtige en dynamische aandrijflijn zorgt voor een snelle acceleratie van 0 naar 100 km/u in 4,7 seconden. De topsnelheid is begrensd op 250 km/u. Vanwege zijn elektrische aandrijflijn heeft hij ook een elektrische topsnelheid. Deze is begrensd op 140 km/u. Gaat u harder, dan springt de motor bij.

De BMW 545e xDrive combineert het beste van beide werelden. Hij maakt het niet alleen mogelijk om volledig elektrisch, schoon en zuinig te rijden, maar blinkt ook uit door dynamische prestaties en comfortabel reizen over lange afstanden.

De onder de achterbank gepositioneerde 12 kW/h 400V lithium-ion accu zorgt hiervoor. Hiermee is een elektrische actieradius mogelijk van 54 tot 57 km, afhankelijk van de uitvoering. Doordat de accu onder de achterbank geplaatst is, valt de kofferbakinhoud met 410 liter maar iets kleiner uit dan die van de conventionele brandstof aangedreven modellen.

Verschillende rijmodi
Om optimaal gebruik te maken van de zes-in-lijn en de vloeiende rijeigenschappen van de eDrive technologie, ondersteunt de BMW 545e xDrive de bestuurder met het beheren van zijn intelligente aandrijflijn. Verschillende rijmodus zijn beschikbaar, waarvan diverse ook gepersonaliseerd kunnen worden. De instellingen kunnen gemakkelijk aangepast worden door knoppen op de middenconsole.

De standaard rijmodus HYBRID zorgt voor een evenwichtige samenwerking tussen de brandstofmotor en de elektromotor. Tijdens het recuperatief remmen (het remmen op de motor) wordt elektrische energie opgewekt om de accu op te laden. Het is ook mogelijk om de rijmodus ELECTRIC (volledig elektrisch) in te stellen als standaard rijmodus via het iDrive menu. In deze rijmodus kunt u zich bijvoorbeeld fluisterstil door de stad voortbewegen of stilletjes door uw woonwijk rijden zonder de buren wakker te maken. Door twee keer de HYBRID-knop in te drukken wordt automatisch de rijmodus HYBRID ECO PRO geactiveerd. Deze rijmodus zorgt voor een nog grotere besparing op het verbruik doordat systemen nog meer afgestemd worden op zuinig rijden.

In de SPORT rijmodus werken de elektromotor en zes-in-lijn optimaal samen voor een dynamische rijervaring.

Ready to drive
Voor de geëlektrificeerde modellen wordt gebruik gemaakt van een kenmerkend geluid, speciaal voor akoestische voetgangersbescherming. Hiermee attendeert u de voetgangers op uw komst. Het geluid wordt uitgezonden via een luidsprekersysteem en werkt tot 30 km/h zonder hinder van de inzittenden.

In de SPORT-modus zorgt het “Active Sound Design” systeem voor een bijzonder sportief en intens geluid voor de ultieme BMW-rijervaring. Hierdoor krijgt u een nog betere beleving van de sportieve rijeigenschappen.

De meervoudige Oscar winnende componist Hans Zimmer heeft het “ready to drive” geluid ontworpen, wat zorgt voor een plezierige beleving van het betreden en starten van de auto. Komt u het een keer uitproberen?

Intelligente digitale services
Om elektrisch rijden nog aantrekkelijker te maken biedt BMW ook verschillende innovatieve digitale services aan. Bijvoorbeeld:

  • De BMW eDrive Zone service wisselt automatisch naar volledig elektrisch wanneer u een ingestelde milieuzone of binnenstad binnen rijdt.
  • Het navigatiesysteem geeft alle publieke laadpalen weer op de navigatiekaart en toont de beschikbaarheid van de laadpaal. Daarnaast maakt BMW het mogelijk dat u in bepaalde gevallen zelfs een laadpaal voor een bepaalde tijd kunt reserveren.
  • De mogelijkheid om het interieur voor vertrek te verwarmen of koelen zorgt voor een heerlijk comfortabele temperatuur. Deze functie is te bedienen in de auto of p afstand met de My BMW applicatie. 

In onze showroom kunnen we u deze digitale services laten zien en er meer over vertellen.

Allereerste BMW M3 Touring komt er aan!

Overzicht

Nieuwe M Performance Parts voor de BMW 5 Serie en BMW M5

HomeBMWNieuwsBMW 545e xDrive is de meest krachtige hybride 5 Serie