bmw-greybmw-i-greybmw-i-whitebmw-m-greybmw-m-whitebmw-whiteicon-aftersales-miniicon-aftersalesicon-arrow-left-miniicon-arrow-lefticon-arrow-right-miniicon-arrow-righticon-aticon-calculator-miniicon-calculatoricon-calendaricon-cars-miniicon-carsicon-checkicon-compareicon-crossicon-downloadIcon-elektricicon-facebookicon-fullscreenicon-gasolineicon-google-plusicon-gridicon-homeicon-infoicon-instagramicon-linkedinicon-listicon-mailicon-markericon-mobileicon-navigation-toggleicon-peopleicon-phone-miniicon-phoneicon-pinteresticon-printicon-recycleicon-searchicon-shareicon-star-filledicon-staricon-tickicon-toggleicon-whatsapp-filledicon-whatsappicon-wheelicon-xicon-youtubelogo-google-colorlogo-google-glogo-googleminitransmission
Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

BMW M Motorsport bedankt Martin Tomczyk voor tien geweldige jaren samen

BMW M Motorsport bedankt Martin Tomczyk voor tien geweldige jaren samen

Na tien jaar samen te hebben gewerkt, gaan BMW M Motorsport en Martin Tomczyk (D) aan het einde van het seizoen een andere richting uit. De huidige BMW M fabrieksrijder gaat volgend jaar nieuwe uitdagingen aan.

Tomczyk kwam eind 2011 bij BMW M Motorsport als regerend DTM-kampioen, speelde een leidende rol in BMW’s DTM comeback in 2012, en groeide in de jaren daarna uit tot een invloedrijke persoon en een briljante vertegenwoordiger van het merk BMW.

Geweldige ambassadeur
“Martin Tomczyk was een geweldige ambassadeur voor BMW M Motorsport, zowel op als naast het circuit, en daarvoor wil ik hem hartelijk bedanken”, aldus Mike Krack, hoofd van BMW M Motorsport. Tomczyk: “Het spreekt voor zich dat het jammer is dat mijn tijd bij BMW M Motorsport na tien jaar tot een einde komt. Ik heb een geweldige tijd gehad, in fantastische racewagens gereden bij enkele van de grootste races ter wereld en vele successen gevierd. Hartelijk dank aan iedereen die me op deze reis vergezeld heeft! Nu kijk ik uit naar een nieuwe uitdaging.”

DTM-kampioen
BMW M Motorsport en Tomczyk begonnen hun reis samen eind 2011 toen hij als DTM-kampioen instapte om het jaar daarop een leidende rol op zich te nemen bij de DTM-comeback van het merk. Achter het stuur van de BMW M3 DTM eindigde hij drie keer op het podium en eindigde hij in 2012 als achtste in het rijdersklassement. Tot 2016 vertegenwoordigde hij BMW M Motorsport in de toerwagenseries. Na een seizoen in de IMSA-series nam Tomczyk in 2018 en 2019 deel aan het FIA WEC en de 24 Uur van Le Mans in een BMW M8 GTE. Zijn grootste successen vierde hij aan het stuur van de BMW M6 GT3 tijdens de endurance-klassieker op de Nürburgring, waar hij in 2020 op het podium eindigde als derde en in 2021 als tweede over de streep kwam.

Autosport in de genen bij Van Poelgeest
Ook bij Van Poelgeest zit de liefde voor de autosport in de genen. Als officieel dealer van BMW M Motorsport levert Van Poelgeest de raceauto’s van het merk direct vanuit de showroom. Meer over onze Motorsport activiteiten is hier te vinden.

Interview bestuursleden over opladen EV's

Overzicht

BMW test de nieuwe i7 onder extreme omstandigheden

HomeBMWNieuwsBMW M Motorsport bedankt Martin Tomczyk voor tien geweldige jaren samen