Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

BMW M Motorsport keert terug naar Le Mans met de BMW M Hybrid V8: WEC-deelname vanaf 2024

BMW M Motorsport keert terug naar Le Mans met de BMW M Hybrid V8: WEC-deelname vanaf 2024

BMW M Motorsport keert terug naar het FIA World Endurance Championship (WEC) en de 24 Uur van Le Mans (FRA) in 2024. Een jaar na zijn debuutseizoen in het Noord-Amerikaanse IMSA WeatherTech SportsCar Championship in 2023, zal de nieuwe BMW M Hybrid V8 het ook opnemen tegen de topklasse concurrenten in de Hypercars-categorie in het officiële FIA World Endurance Championship.

“De beslissing om de BMW M Hybrid V8 vanaf 2023 te laten deelnemen aan de IMSA-serie en vanaf 2024 aan het WEC, is een mijlpaal voor het project”, aldus Franciscus van Meel, CEO van BMW M GmbH. “Ik heb de bijzondere sfeer van de 24 Uur van Le Mans geproefd, dus ik ben erg blij dat ik met BMW M Motorsport voor het eerst sinds tientallen jaren weer mag meestrijden voor de overwinnuing bij deze klassieker en in het hele World Endurance Championship. De BMW M Hybrid V8 vertegenwoordigt een keerpunt naar elektrificatie voor BMW M. De IMSA-serie in Noord-Amerika en het WEC, dat over de hele wereld plaatsvindt, zijn de perfecte platforms, waarop we met ons prototype kunnen laten zien hoe opwindend geëlektrificeerde BMW M auto’s in de toekomst zullen zijn.”

Historische dag

De BMW M Hybrid V8 heeft niet alleen gebruikgemaakt van het testcircuit van Dallara voor zijn eerste functionele test, maar brengt er deze week ook een aantal dagen door op de baan. BMW M fabrieksrijders Connor De Phillippi (VS) en Sheldon van der Linde (RSA) wisselen elkaar af aan het stuur. “Het is een eer en een genoegen geweest om de eerste ronden van de BMW M Hybrid V8 te voltooien”, zei De Phillippi na de roll-out van maandag. “Dit was een historische dag voor BMW M Motorsport binnen het LMDh-project. Stap voor stap doorliepen we alle functies van de auto en aan het eind van de dag konden we enkele ronden rijden met bijna vol vermogen, wat een goed resultaat is voor een roll-out.”

Meer Europese tests zijn gepland voor augustus, voordat BMW M Team RLL en een team van experts van BMW M Motorsport de IMSA-specifieke voorbereidingen beginnen met testwerk in de VS vanaf september. In de loop van de testfase zullen tal van BMW M fabrieksrijders achter het stuur zitten. Wie de cockpits voor het IMSA-seizoen 2023 bezet, zal later beslist worden. Hetzelfde geldt voor het operations-team voor het WEC en de rijders voor het seizoen 2024.

Het jaar daarop keert BMW M Motorsport voor het eerst sinds 1999 met een prototype terug naar Le Mans. Toen pakten Joachim Winkelhock (GER), Pierluigi Martini (ITA) en Yannick Dalmas (FRA) de algemene overwinning na 24 uur racen in de BMW V12 LMR. In datzelfde jaar zegevierde de auto ook in de 12 Uur van Sebring (VS), waar zijn opvolger, de BMW M Hybrid V8, in 2023 aan de start zal verschijnen.

Voor de Van Poelgeest klanten die zich ook een winnaar willen wanen, zij kunnen terecht bij onze BMW M vestiging om hun BMW aan te laten passen voor de ideale omstandigheden om als eerste over de streep te eindigen. De mogelijkheden hierin zijn groter én unieker dan gedacht. Laat u informeren en verbazen.

BMW verhoogt accuproductie in fabriek Leipzig flink met tweede productielijn voor accumodules

Overzicht

BMW 7 Serie rijdt autonoom door en rond de fabriek tijdens het productieproces

HomeBMWNieuwsBMW M Motorsport keert terug naar Le Mans met de BMW M Hybrid V8: WEC-deelname vanaf 2024