Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

BMW viert 50 jaar BMW M tijdens Historic Grand Prix Zandvoort

BMW viert 50 jaar BMW M tijdens Historic Grand Prix Zandvoort

Als gepassioneerd BMW M Motorsport dealer draagt Van Poelgeest de autosport een warm hart toe. We kijken dan ook erg uit naar het autofestijn dat binnenkort in onze ‘achtertuin’ gaat plaatsvinden, de Historic Grand Prix Zandvoort. Dat vindt plaats op een steenworp afstand van onze BMW M Motorsport-vestiging in Heemstede.

Tijdens de Historic Grand Prix kunnen bezoekers genieten van een unieke expositie ter gelegenheid van het 50-jarige bestaan van de M-divisie. BMW M GmbH werd namelijk in 1972 opgericht, en zette zichzelf direct op de kaart met de fameuze BMW 3.0 CSL. In de vijftig jaar die daarop volgden, zagen tal van iconen het levenslicht. Een groot aantal daarvan is in Zandvoort te zien, zoals de baanbrekende BMW M1, de BMW M3 Sport Evo die in 1990 de 24 uur van Spa won en de Williams-BMW FW26 Formule 1-auto. Er zijn ook twee primeurs te zien, want de nieuwe BMW M4 CSL en BMW M3 Touring zijn in Zandvoort voor het eerst op Nederlandse bodem te zien.

Nederlandse mijlpalen

Andere highlights van de expositie zijn fraaie filmbeelden uit de racehistorie van BMW M. Ook is er een ruim 25 meter lange ‘Wall of Fame’, waarop aandacht wordt besteed aan bijzondere Nederlandse mijlpalen in de historie van BMW M. Denk daarbij aan de successen van Toine Hezemans, Jan Lammers en Rob Slotemaker, die als het ware opgroeiden op het circuit van Zandvoort.

“De Historic Grand Prix Zandvoort is een prachtig decor voor het vieren van 50 jaar BMW M”, aldus Peter Haug, Directeur Marketing van BMW Group Nederland. “Onze gasten en het publiek kunnen in het rennerskwartier genieten van vele kopstukken uit die 50 jaar; van de eerste BMW 3.0 CSL tot de nieuwste M4 CSL. Iedereen kan zo een mooie reis door deze bijzondere tijd maken.”

Hechte band
BMW en Zandvoort hebben een band die zijn oorsprong heeft in juni 1939, toen op een stratencircuit in het dorp de eerste autorace van Nederland werd verreden. In de sportklasse met een inhoud van meer dan 1,5 liter kwam een BMW 329 Roadster als eerste over de streep. Ook in de jaren zestig boekte BMW vele successen in Zandvoort, met name in de toerwagenracerij. Zo wist het merk vijf keer de voor het EK meetellende Zandvoort Trophy te winnen. In de daaropvolgende jaren was het kustdorp het decor voor de beroemde BMW M1 Procar races en successen in de Formule 2- en DTM-races die in Zandvoort zijn verreden. In 1985 zette een Brabham-BMW BT54 Formule 1-auto een recordtijd neer bij de kwalificatie voor wat achteraf de laatste Formule 1 Grand Prix van Nederland op het oude circuit zou blijken te zijn. Daarmee werd niet alleen de pole position behaald, deze tijd werd ook nooit meer verbroken.

De 2022-editie van de Historic Grand Prix Zandvoort vindt plaats van 15 t/m 17 juli a.s. We kijken ernaar uit om onze passie voor de autosport met onze klanten te delen!

Het hart van de BMW M Hybrid V8: P66/3 achtcilinder hybride turbomotor drijft het LMDh prototype aan

Overzicht

Verkoop van volledig elektrische modellen verdubbeld bij BMW Group

HomeBMWNieuwsBMW viert 50 jaar BMW M tijdens Historic Grand Prix Zandvoort