Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

De nieuwe BMW i4 en de nieuwe BMW 4 Serie Gran Coupé

De nieuwe BMW i4 en de nieuwe BMW 4 Serie Gran Coupé.

De model-update van de BMW i4 en de BMW 4 Serie Gran Coupé, waarvan de productie in juli 2024 van start gaat, bevat tal van technische en optische zaken. Een overzicht van de belangrijkste noviteiten.

 • Technologie- en designupdate voor de volledig elektrische BMW i4 en de BMW 4 Serie Gran Coupé. Première van een nieuwe BMW i4 variant met elektrische vierwielaandrijving. Alle varianten met verbrandingsmotor van de BMW 4 serie Gran Coupé zijn nu standaard gekoppeld aan de achttraps Steptronic Sport transmissie. Tal van aanpassingen aan het exterieur en interieur. Vernieuwd BMW iDrive systeem met QuickSelect en extra digitale diensten.
 • De meest succesvolle carrosserievariant van de BMW 4 Serie beschikt over nieuwe kenmerken die het gevoel van sportieve elegantie versterken. Het interieur heeft premium ambiance met nu nog meer verfijning. Uitgebreide standaarduitrusting, nieuw gestructureerde optielijst.
 • De voorzijde heeft nog meer uitstraling dankzij een nieuw ontworpen BMW grille met een oppervlak dat half gesloten is (BMW i4) of een gaasstructuur heeft. Grille-omlijsting standaard in mat chroom of zwart hoogglans als optie.
 • Opvallend vormgegeven koplampen met een nieuwe structuur voor de LED-units. Verticale lichtbronnen voor de verlichting aan de zijkanten, de dagrijverlichting en richtingaanwijzerfuncties. Adaptieve LED koplampen met niet-verblindend matrix grootlicht, stadslichten en exclusieve Laserlight achterlichten in de stijl van de BMW M4 CSL zijn als optie verkrijgbaar.
 • Optioneel M Sportpakket en M Performance modellen met M-specifieke designkenmerken. M Sportpakket nu met diffuser-element achter in zwart hoogglans en uitlaatpijpen nu met een grotere diameter van 100 millimeter. M Sportpakket Pro en M Carbon exterieurpakket af fabriek leverbaar.
 • Nieuwe lakkleuren Cape York metallic en Fire Red metallic toegevoegd aan de reeks lakken voor het exterieur. Uitgebreide selectie van BMW Individual lakken en BMW Individual speciale lakken. Extra ruimte voor individualisering dankzij nieuwe 19″ M aerodynamische wielen en 20″ BMW Individual aerodynamische wielen in dubbelspaaks design.
 • Progressief en sportief interieur met BMW Curved Display en nieuw ontworpen stuurwielen. Standaard tweespaaks stuurwiel met polygonale rand en verlichte multifunctionele knoppen. Optioneel M lederen stuurwiel in driespaaks design met een vlakke onderrand en een discrete midden markering in de 12-uur positie of met een rode midden markering en sierstiksels in BMW M kleuren bij de M Performance modellen. De modellen met verbrandingsmotor hebben nu standaard schakel paddles op het stuurwiel.
 • Sportstoelen in Sensatec geperforeerd zijn standaard. Zwarte stoeloppervlakken in nieuw M Performtex maken deel uit van het M Sport-pakket of zijn standaard in de M Performance-modellen. Optionele Vernasca lederen bekleding met decoratieve stiksels nu ook aangeboden in de nieuwe tweekleurige variant Black/Red.
 • Instrumentenpaneel met minder knoppen en bedieningselementen door een consequente digitalisering. De ventilatie- en klimaatregelingfuncties en de optionele stoel- en stuurverwarming kunnen nu worden bediend door aanraking via het bedieningsdisplay, via spraakopdrachten en – in het geval van de ventilatie – met behulp van de nieuwe verstelknoppen voor de luchtroosters.
 • Nieuwe interieurlijsten in Dark Graphite mat zijn standaard. Het optionele M Sport-pakket omvat interieurlijsten in Aluminium Rhombicle Anthracite.
 • Toevoegingen aan de standaarduitrusting voor de nieuwe BMW i4 en de nieuwe BMW 4 Serie Gran Coupé waaronder sfeerverlichting – met extra contourverlichting die is geïntegreerd rond de nieuwe centrale luchtroosters – en het interieur- en buitenspiegelpakket. Optioneel instrumentenpaneel Luxe in Sensatec met een verder verfijnde oppervlaktestructuur. Ook nieuw: CraftedClarity glastoepassingen voor geselecteerde bedieningselementen.
 • De volledig elektrische BMW i4 is nu verkrijgbaar in vier modelvarianten. Nieuw is de BMW i4 xDrive40 met elektrische vierwielaandrijving, een maximaal systeemvermogen van 295 kW/401 pk en een actieradius van 444 tot 548 kilometer in de WLTP-cyclus. Ook leverbaar: de BMW i4 M50 xDrive, de BMW i4 eDrive40 en de BMW i4 eDrive35.
 • De gecombineerde laadunit voor de BMW i4 maakt AC-laden met maximaal 11 kW mogelijk en DC-laden met maximaal 205 kW (BMW i4 eDrive35: 180 kW). Alle varianten van de BMW i4 zijn nu geschikt voor Connected Home Charging in de eerste pilotmarkten: opladen met zonne-energie en laadoptimalisatie zijn mogelijk, evenals (naarmate het programma verder wordt uitgebreid) kostengeoptimaliseerd laden met een dynamisch elektriciteitstarief. Plug & Charge Multi Contract maakt praktisch laden tijdens de reis mogelijk.
 • Tot de standaarduitrusting van de nieuwe BMW i4 en de nieuwe BMW 4 Serie Gran Coupé behoort ook BMW iDrive met QuickSelect op basis van het  BMW Operating System 8.5. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke touchbediening op het bedieningsscherm en met behulp van spraakcommando’s in natuurlijk taalgebruik. Het nieuwe startscherm met verticaal geordende functiesymbolen op één niveau. QuickSelect maakt een directe selectie van functies mogelijk zonder submenu’s te hoeven openen. De menubalk aan de onderste rand van het bedieningsdisplay biedt nu ook een directe toegang tot functies van de klimaatregeling.

BMW zet partnerschap met het Filmfestival van Cannes voort en presenteert een speciale eenmalige creatie

Overzicht

De nieuwe BMW X3 ondergaat dynamische rijtests

HomeBMWNieuwsDe nieuwe BMW i4 en de nieuwe BMW 4 Serie Gran Coupé