Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

DTM: René Rast viert zijn eerste overwinning als BMW M fabrieksrijder

DTM: René Rast viert zijn eerste overwinning als BMW M fabrieksrijder

Tijdens het voorlaatste raceweekend van het DTM-seizoen op de Red Bull Ring (Oostenrijk) behoorde de BMW M4 GT3 weer tot de winnaars. René Rast (Duitsland) vierde zijn eerste overwinning als BMW M fabrieksrijder met een eerste plaats tijdens de race van zondag. Daarvoor verbrak hij het DTM-record van Bernd Schneider (Duitsland) met zijn tweede poleposition van het seizoen.

Sheldon van der Linde (RSA) verzekerde zich zondag van de tweede plaats en droeg daarmee bij aan een 1-2-resultaat voor Team Schubert Motorsport. Marco Wittmann (Duitsland) evenaarde zijn beste seizoensresultaat met een vierde plaats op zondag, waarmee hij nipt zijn eerste podiumplaats met het Project 1 Team misliep.

Na gemengde resultaten tijdens de race die zaterdag op het circuit van Spielberg werd verreden, waarbij Rast met een vierde plaats nipt naast het podium belandde en Wittmann en van der Linde als achtste en dertiende eindigden, kwamen de drie BMW M-fabrieksrijders op zondag sterk terug. Rast verzekerde zich van pole position met een voorsprong van 0,111 seconden op zijn teamgenoot Van der Linde, terwijl Wittmann vanaf de vijfde plaats startte. In de race verdedigde het Schubert-duo de eerste twee posities tot aan de finish, terwijl Wittmann vocht voor de derde plaats, maar uiteindelijk genoegen moest nemen met de vierde plaats. Een vergelijkbaar resultaat had hij behaald tijdens de race op het circuit van Zandvoort. Sandro Holzem (Duitsland) eindigde op zaterdag als 24e in de tweede Project 1 BMW M4 GT3 en viel uit tijdens de race op zondag.

Op weg naar de seizoensfinale in oktober op het circuit van Hockenheim (Duitsland) staan Van der Linde en Rast momenteel op de vierde en vijfde plaats in het rijdersklassement. In de teamstand staat Schubert Motorsport op de vierde plaats.

Andreas Roos (Hoofd BMW M Motorsport) over dit mooie resultaat: “Ik wil René Rast, Schubert Motorsport en iedereen die betrokken is bij BMW M Motorsport feliciteren met dit fantastische resultaat! Ik feliciteer René in het bijzonder met zijn eerste overwinning als BMW M fabrieksrijder en het pole-record. De tweede plaats voor Sheldon van der Linde en de vierde plaats voor Marco Wittmann en Project 1, die heel dicht bij een drievoudige overwinning kwamen, waren ook fantastische resultaten. Na de teleurstellende resultaten in de recente DTM-weekenden voelt dit succes geweldig en iedereen verdient het. We zetten alles op alles om het seizoen op het circuit van Hockenheim op een goede manier af te sluiten.”

René Rast was uiteraard ook erg tevreden na de race: “Mijn eerste overwinning met BMW M Motorsport voelt heel speciaal. Het team heeft het geweldig gedaan, de pitstop verliep uitstekend en de jongens hebben het vandaag gewoon verdiend. Het is een ongelooflijke dag en hopelijk gaat het zo door.”

Van Poelgeest is M Motorsport dealer, dat betekent dat wij als één van de drie BMW Nederland aangewezen dealers in het land bijvoorbeeld de BMW M4 GT3 kunnen leveren welke gelijk is aan de auto’s die gebruikt worden in de DTM. Met deze auto’s kunnen onze klanten nog meer rijplezier beleven op het circuit. Benieuwd wat wij met Van Poelgeest M Motorsport nog meer doen? Lees hier meer.

Inwoners Straßkirchen voor de vestiging van BMW Group

Overzicht

Nederlandse prijs BMW iX1 eDrive20 bekend

HomeBMWNieuwsDTM: René Rast viert zijn eerste overwinning als BMW M fabrieksrijder