Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Maak kennis met de vernieuwde BMW M5

Maak kennis met de vernieuwde BMW M5

In navolging van de vernieuwde BMW 5 Serie Sedan en BMW 5 Serie Touring, kunt u nu kennismaken met de geüpdatete BMW M5. Het topmodel van de 5 Serie is op talloze punten verbeterd en zet dé nieuwe maatstaven in het segment van de supersportsedan.

Krachtig design
BMW heeft eind mei de 5 Serie Sedan en 5 Serie Touring op optisch én technisch vlak flink herzien. Deze verbeteringen zijn nu ook doorgevoerd op de krachtige BMW M5. Het uiterlijk komt overeen met de andere BMW-modellen, maar de M5 is wel herkenbaar ten opzichte van zijn minder krachtige 5 Serie broeders. De lichtunits zijn opnieuw ontworpen en hebben bij nieuwe herkenbare dubbele Tube lights die exclusief zijn voor de nieuwe M5. Met de nieuwe Shadowline-optie krijgen de adaptieve LED en Laserlight koplampen mooie donkere accenten.

Als we verder naar achteren lopen, dan zien we nieuwe 20 inch dubbelspaaks velgen. Achter de voorwielen een zwarte M5 (Competition) badge, verlichte M5 instaplijsten en hoogglans rode óf zwarte remklauwen. Aan de achterkant ontbreekt het ook niet aan een sportiviteit. Op de achterklep zit nu een kleine gedistingeerde zwarte spoiler. En aan de onderkant van de nieuwe achterbumper vinden we een dubbele uitlaat aan de linker- én rechterkant.

Sportiviteit én comfort
De update heeft BMW ook doorgetrokken naar het interieur. Het interieur biedt nu nog meer genot, dankzij het centraal geplaatste 12,3 inch display. De M5 krijgt ook als enige 5 Serie exclusieve Merino Midrand lederen bekleding.

Speciale sportfuncties mogen natuurlijk niet ontbreken bij een M5. Deze zijn terug te vinden in een Sport en Track Modus die via het display bedient kunnen worden, maar ook diverse instellingen aan bijvoorbeeld het onderstel zijn te bedienen op de middenconsole. Uiteraard kent de stuurwielbediening een intuïtieve BMW-indeling, zodat u zich kunt focussen op de indrukwekkende rijprestaties van de BMW M5.

(tekst loopt door onder foto’s)

Achterwielaandrijving op verzoek
De vernieuwde BMW M5 zet nieuwe maatstaven als het gaat om design, technologie en rijbeleving. De M5 biedt ongekende sportwagenprestaties, wat te danken is aan de zeer krachtige 4,4-liter V8-biturbomotor. Het motorvermogen van de M5 is maar liefst 600 pk. Mocht dat niet genoeg zijn dan biedt de M5 Competition nog eens 25 pk extra, namelijk 625 pk. Schakelen gebeurt via een sportieve alsmede comfortabele 8-traps M Steptronic automaat. Deze automaat is gekoppeld aan xDrive vierwielaandrijving die ook de mogelijkheid heeft om alleen maar de 2WD achterwielaandrijving in te schakelen. Mocht u de achterwielaandrijving op het circuit willen uitproberen, dan biedt de M5 daarvoor ook nog eens een aanvullende speciale Track modus.

De sportieve prestaties aanspreken van de BMW M5 is geen probleem. De acceleratie van 0 naar 100 km/h duurt in de M5 slechts 3,4 seconden. En binnen 11,1 seconden rijdt u 200 km/u. De M5 Competition snoept hier nog wat tijd vanaf. Van 0 naar 100 km/u duurt maar 3,3 seconden en de 200 km/u is in 10,8 seconden bereikt.

U kunt de verbeterde BMW M5 vanaf eind 2020 bewonderen in de Van Poelgeest showroom. Wij heten u van harte welkom voor een aangename kennismaking!

Uniek: de BMW 8 Serie "Golden Thunder"

Overzicht

BMW Mild Hybrid 48V: hoe werkt het?

HomeBMWNieuwsMaak kennis met de vernieuwde BMW M5