bmw-greybmw-i-greybmw-i-whitebmw-m-greybmw-m-whitebmw-whiteicon-aftersales-miniicon-aftersalesicon-arrow-left-miniicon-arrow-lefticon-arrow-right-miniicon-arrow-righticon-aticon-calculator-miniicon-calculatoricon-calendaricon-cars-miniicon-carsicon-checkicon-compareicon-crossicon-downloadIcon-elektricicon-facebookicon-fullscreenicon-gasolineicon-google-plusicon-gridicon-homeicon-infoicon-instagramicon-linkedinicon-listicon-mailicon-markericon-mobileicon-navigation-toggleicon-peopleicon-phone-miniicon-phoneicon-pinteresticon-printicon-recycleicon-searchicon-shareicon-star-filledicon-staricon-tickicon-toggleicon-whatsapp-filledicon-whatsappicon-wheelicon-xicon-youtubelogo-google-colorlogo-google-glogo-googleminitransmission
Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Productiestart voor de nieuwe BMW M5

PRODUCTIESTART VOOR DE NIEUWE BMW M5.

De nieuwe BMW M5 is van de lopende band gerold in de BMW Group-fabriek in Dingolfing. Het model beschikt voor het eerst over een geëlektrificeerde aandrijflijn.

Onlangs heeft BMW M GmbH de nieuwe BMW M5 onthuld en de eerste officiële foto’s vrijgegeven. Inmiddels heeft de productiestart van de nieuwe high-performance sedan plaatsgevonden in de BMW Group-fabriek in het Duitse Dingolfing.

De zevende generatie BMW M5 is de eerste die van de band rolt met een geëlektrificeerde aandrijflijn: het modelspecifieke M HYBRID-systeem combineert een V8-motor met een elektrische aandrijving voor een systeemvermogen van 727 pk, waardoor hij in slechts 3,5 seconden van 0 naar 100 kan sprinten. De hoogvoltage-batterij van de auto met een beschikbare energie-inhoud van 18,6 kWh zorgt voor een elektrische actieradius van 67 tot maximaal 69 kilometer (WLTP), die uniek is ten opzichte van zijn concurrenten.

ALLES ONDER ÉÉN-DAK.

“We zijn er trots op dat we de nieuwste generatie van de iconische M5 hier in Dingolfing bouwen”, zegt fabrieksdirecteur Christoph Schröder. De fabriek leverde al in de jaren tachtig voorgemonteerde carrosserieën voor de allereerste BMW M5-modellen, die vervolgens met de hand werden afgebouwd bij M GmbH in Garching. Sinds de tweede generatie – die debuteerde in 1988 – wordt de high-performance sportwagen volledig gebouwd in de fabriek in Neder-Beieren.

Centrale onderdelen voor de nieuwe BMW M5 worden ook ter plaatse geproduceerd of aangeleverd door nabijgelegen onderdelenfabrieken. Schröder noemt dit een ‘alles onder één dak-productiebenadering’. Het speciaal op het model afgestemde onderstel van de BMW M5 komt bijvoorbeeld uit de onderdelenfabriek 02.10 in Dingolfing, terwijl de hoogvoltage-batterij ernaast wordt geassembleerd in fabriek 02.20, het competentiecentrum voor E-Drive productie. Het dak van koolstofvezel wordt aangeleverd door de fabriek in Landshut, 30 kilometer verderop.

STIJVERE CARROSSERIESTRUCTUUR.

Een uniek aspect van de productie in de autofabriek zijn de aanpassingen die al in de carrosserieafdeling zijn doorgevoerd. De BMW M5 heeft als basis de standaard carrosserie van de BMW 5 Serie, maar dan aangevuld met extra maatregelen om de carrosseriestructuur stijver te maken. Ook heeft dit model een speciaal verbrede carrosserie met uitlopende wielkasten, waardoor er ook plek is voor de M-specifieke achteras.

Klanten kunnen kiezen uit tien standaard lakkleuren en 150 speciale lakkleuren voor hun nieuwe BMW M5.

DEZELFDE PRODUCTIELIJN.

De nieuwe BMW M5 wordt, net als zijn voorganger, samen met andere uitvoeringen van de BMW 5 Serie, BMW 4 Serie en BMW M4 op dezelfde productielijn geassembleerd, waar hij wordt voorzien van specifieke uitrustingsopties, zoals de CFRP-achterspoiler, het M-stuurwiel en de multifunctionele M-stoelen.

In de komende weken zal de productie in de fabriek geleidelijk worden opgevoerd tot enkele tientallen exemplaren van de BMW M5 per dag. De lancering van het nieuwe model op de Europese markt staat gepland voor 2 november 2024. Tegen die tijd viert een ander nieuw model al zijn première in de fabriek in Dingolfing: de nieuwe BMW M5 Touring, die het aanbod van BMW M GmbH uitbreidt en het modelaanbod van de nieuwe BMW 5 Serie vervolledigt.

BMW M4 GT4 EVO aangepast aan de hand van feedback van BMW M Motorsport klanten

Overzicht

24 Uur van Spa-Francorchamps: BMW M Team WRT pakt podiumplaats tijdens hun thuisrace

HomeBMWNieuwsProductiestart voor de nieuwe BMW M5