bmw-greybmw-i-greybmw-i-whitebmw-m-greybmw-m-whitebmw-whiteicon-aftersales-miniicon-aftersalesicon-arrow-left-miniicon-arrow-lefticon-arrow-right-miniicon-arrow-righticon-aticon-calculator-miniicon-calculatoricon-calendaricon-cars-miniicon-carsicon-checkicon-compareicon-crossicon-downloadIcon-elektricicon-facebookicon-fullscreenicon-gasolineicon-google-plusicon-gridicon-homeicon-infoicon-instagramicon-linkedinicon-listicon-mailicon-markericon-mobileicon-navigation-toggleicon-peopleicon-phone-miniicon-phoneicon-pinteresticon-printicon-recycleicon-searchicon-shareicon-star-filledicon-staricon-tickicon-toggleicon-whatsapp-filledicon-whatsappicon-wheelicon-xicon-youtubelogo-google-colorlogo-google-glogo-googleminitransmission
Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Serieproductie van tweede generatie BMW 2 Serie Active Tourer opgestart in Leipzig

Serieproductie van tweede generatie BMW 2 Serie Active Tourer opgestart in Leipzig

In de fabriek van BMW Group in Leipzig start de serieproductie van de tweede generatie van de BMW 2 Serie Active Tourer. Het model wordt gekenmerkt door een dynamisch design, een vernieuwd interieur en geavanceerde connectiviteit.

De BMW 2 Serie Active Tourer, waarvan de eerste generatie bijna zeven jaar geleden op de markt kwam in het najaar van 2014, heeft een stevige positie veroverd op de markt. Meer dan 400.000 klanten kozen sindsdien voor de premium compacte auto, die functionele ruimte combineert met een dynamisch aandrijfconcept. Meer dan 368.000 exemplaren werden in Leipzig geproduceerd. De opvolger van de sportieve allrounder zal uitsluitend in Leipzig worden geproduceerd.

Dynamische styling

De belangrijkste kenmerken van de nieuwste modelgeneratie zijn de uiterst dynamische styling en het nieuw vormgegeven interieur. Bovendien brengt de nieuwe BMW 2 Serie Active Tourer voor het eerst mild hybrid-techniek naar de compacte klasse, samen met de nieuwste connectiviteitsvoorzieningen en uitgebreide uitrustingspakketten.

BMW 2 Serie Active Tourer zet nieuwe maatstaven

Bij zijn debuut in 2014 zorgde de BMW 2 Serie Active Tourer voor een revolutie in het modellengamma van BMW. Niet alleen vestigde hij het segment van de Sports Activity Tourer, het was ook de eerste BMW met voorwielaandrijving. Met zijn functionele ruimteconcept, driecilindermotoren – destijds een primeur voor BMW – en vooruitstrevende voorwielaandrijving bood de nieuwkomer alle dynamiek van een BMW en luidde hij een nieuw tijdperk in voor het merk.

De tweede generatie van de BMW 2 Reeks Active Tourer zet opnieuw maatstaven. Als pionier effent hij het pad voor de toekomstige BMW- en MINI-modellen die in de komende jaren het compacte segment zullen verrijken. Aspecten zoals de verbeteringen aan de aandrijflijn en het interieur zetten, samen met het nieuwe boordnet dat voortaan beschikbaar is in de uitvoeringen met benzine- en dieselmotor, nieuwe maatstaven.

Naadloze integratie in de productieprocessen

De fabriek in Leipzig, die bekend staat om zijn extreme flexibiliteit, produceerde eerder al de eerste geëlektrificeerde modellen van de BMW Group – de BMW i3 en BMW i8. Nu is het opnieuw de fabriek bij uitstek voor de lancering van dit nieuwe autoconcept. Ondanks de nieuwe eisen hoefden er slechts kleine aanpassingen te worden gedaan aan de spuiterij en de assemblagesystemen, en de enige nieuwe productieruimte werd gerealiseerd op de carrosserieafdeling.

De tweede generatie van de BMW 2 Serie Active Tourer is nu net zo naadloos in de productie geïntegreerd en zal samen met de BMW 1 Serie en BMW 2 Serie Gran Coupé van de productielijnen in Leipzig rollen.

50-jarig jubileum BMW M GmbH nadert snel

Overzicht

BMW-fabriek München gaat volledig elektrisch

HomeBMWNieuwsSerieproductie van tweede generatie BMW 2 Serie Active Tourer opgestart in Leipzig