Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

50-jarig jubileum BMW M GmbH nadert snel

50-jarig jubileum BMW M GmbH nadert snel


Op 24 mei 2022 viert BMW M GmbH zijn 50-jarige jubileum. Het jubileumjaar is nu alvast ingeluid: de BMW M modellen en BMW’s met M Sportpakket kunnen voorzien van het historische BMW Motorsport logo op de voorzijde, achterzijde en de wielnaven. Dit historische logo verwijst naar de successen in de autosport en daarmee naar de oorsprong van BMW M.

Dit unieke logo wordt eind januari 2022 leverbaar. Komend jaar kunnen een aantal modellen ook worden uitgevoerd in 50 markante BMW M carrosseriekleuren uit het verleden, bijvoorbeeld Dakar Yellow, Fire Orange, Daytona Violet, Macao Blue, Imolarot of Frozen Marina Bay Blue. Deze kleuren zijn een hommage aan de rijke 50-jarige historie van BMW M.

Het klassieke Motorsport logo werd voor het eerst toegepast in 1973 op de raceauto van BMW Motorsport GmbH, dat een jaar eerder was opgericht. Bij het debuut van de BMW M1 in 1978 deed het logo met de drie gekleurde strepen die tegen de M aan zijn geplaatst zijn intrede, een logo dat wereldberoemd zou worden en overal wordt herkend.

Betekenis blauw, rood en violet/donkerblauw bij BMW

Bij de emblemen staat het blauw voor BMW, het rood voor het racen en de kleur violet voor de band tussen die twee. In de loop der tijd werd het violet verruild voor donkerblauw. De naam BMW Motorsport GmbH werd in 1993 veranderd in BMW M GmbH.
Dit jaar is het meest succesvolle in het 50-jarige bestaan. BMW M GmbH is de wereldwijde marktleider in het Performance en High-Performance segment.

BMW M GmbH zet ook koers richting een nieuw verkooprecord in 2021. De modellen van het merk weten wereldwijd een steeds grotere doelgroep aan te spreken. In het jubileumjaar wordt deze aantrekkingskracht verder vergroot met nieuwe modellen, zoals de komst van de eerste BMW M3 Touring. Ook wordt er een speciale uitvoering van de BMW M4 Coupé op de markt gebracht. De opvolger van de succesvolle BMW M2 staat eveneens in de coulissen. Tevens wordt er gewerkt aan de elektrificatie van BMW M. Volgend jaar wordt het eerste geëlektrificeerde High-Performance model van BMW M GmbH aan de wereld voorgesteld.

BMW M GmbH viert het 50-jarige bestaan ook bij tal van evenementen. Zoals het Concorso d’Eleganza Villa d’Est dat in mei 2022 plaatsvindt bij het Comomeer in Noord-Italië. Hierna volgen het Goodwood Festival of Speed in Groot-Brittannië en het Concours d’Elegance in Pebble Beach, Californië.

BMW ConnectedDrive Deals 2021: digitale producten en diensten tegen een scherpe prijs

Overzicht

Serieproductie van tweede generatie BMW 2 Serie Active Tourer opgestart in Leipzig

HomeBMWNieuws50-jarig jubileum BMW M GmbH nadert snel