Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Sportieve elegantie in een nieuwe vorm: de nieuwe BMW 4 Serie

Sportieve elegantie in een nieuwe vorm: de nieuwe BMW 4 Serie.

In het premium segment van de middenklasse staat het getal 4 voor de perfecte combinatie van rijplezier en elegant sportief design. Dit zijn al sinds het prille begin kenmerkende merkwaarden van BMW, en de nieuwe BMW 4 Serie Coupé en nieuwe BMW 4 Serie Cabrio belichamen ze nog meer dan voorheen.

Het aangepaste exterieurdesign van de twee modellen onderstreept hun dynamische karakter en exclusieve stijl. Moderne accenten en nieuwe uitrustingskenmerken zorgen voor een premium ambiance in het interieur. De nieuwste generatie van BMW iDrive met QuickSelect, dat is gebaseerd op het nieuwe BMW besturingssysteem 8.5, zorgt voor een perfect infotainment.

Nieuwe lakkleuren voor het exterieur, nieuwe lichtmetalen wielen, koplampen met een zeer opvallend design van de lichtbronnen en de nu optioneel verkrijgbare Laserlight achterlichten dragen bij aan het vernieuwde uiterlijk. In het interieur springen het nieuwe design van het stuurwiel en het instrumentenpaneel, de stoelbekleding, de sierdelen en de nieuwe als optie verkrijgbare CraftedClarity glastoepassingen voor geselecteerde bedieningselementen in het oog. Naast de introductie van het nieuwe BMW iDrive met QuickSelect kunnen klanten als optie nu ook kiezen voor een Augmented View-weergave voor het BMW Maps navigatiesysteem.

Nieuw ontworpen koplampen, innovatieve Laserlight achterlichten.

Opvallend bij de BMW 4 Serie is de krachtige ogende voorkant, met slanke LED koplampen en een verticaal geplaatste BMW grille. De luchtinlaten van de opvallend naar voren gerichte grille hebben een gaasstructuur, zowel in standaarduitvoering als wanneer voor het M Sport-pakket is gekozen. Hun omlijsting is nu uitgevoerd in mat chroom.

De nieuwe BMW 4 Serie Coupé en de nieuwe BMW 4 Serie Cabrio hebben ook visueel en functioneel opgewaardeerde koplampen. De LED-units in hun binnenwerk, die alle lichtfuncties verzorgen, hebben een nieuwe structuur. Dim- en grootlicht worden gegenereerd door één LED-module. Een paar verticale en subtiel pijlvormige LED-units zorgen voor de verlichting aan de zijkant, het dagrijlicht en de functie van de richtingaanwijzers.

Nieuwe lakkleuren en lichtmetalen wielen.

Klanten kunnen de buitenkant van hun nieuwe BMW 4 Serie Coupé en nieuwe BMW 4 Serie Cabrio een persoonlijk tintje geven met keuze uit twee unilakken en acht metallic lakken. Cape York Green metallic en Fire Red metallic zijn nieuwe toevoegingen aan het kleurengamma. Daarnaast is er een ruime keuze aan BMW Individual lakken.

De nieuwe BMW 4 Serie Coupé en de nieuwe BMW 4 Serie Cabrio worden beide voor het eerst aangeboden met drie nieuwe 19-inch lichtmetalen wielen. De nieuwe M lichtmetalen wielen in dubbelspaaks design kunnen worden besteld in de kleur Jet Black of met een tweekleurige afwerking. De nieuwe BMW Individual lichtmetalen wielen hebben ook een Y-spaaks design en zijn afgewerkt in Midnight Grey.

Een progressieve stijl en een uitstraling van zorgvuldig verfijning.

Standaard sportstoelen en nieuw ontworpen stuurwielen dragen bij aan de rijervaring in de nieuwe BMW 4 Serie Coupé en de nieuwe BMW 4 Serie Cabrio. Het grote BMW Curved Display vormt een bijzonder moderne interpretatie van de focus op de bestuurder waar het merk bekend om staat. Hoogwaardige, zorgvuldig vervaardigde materialen en een nieuw bedieningsconcept voor de ventilatie- en klimaatregelsystemen dragen bij aan de premium uitstraling van het interieur.

De nieuwste generatie stuurwielen voor de nieuwe BMW 4 Serie Coupé en de nieuwe BMW 4 Serie Cabrio vallen op door hun moderne en sportieve design. Standaard is het nieuw ontworpen met leder beklede sportstuurwiel met een polygonale rand en twee spaken aan boord.

De introductie van het verbeterde BMW iDrive met QuickSelect zorgt ook voor een verbeterde bediening van de ventilatie- en klimaatregelingfuncties in de nieuwe BMW 4 Serie Coupé en in de nieuwe BMW 4 Serie Cabrio.

Mild hybrid-technologie optimaliseert de vermogensafgifte en efficiëntie.

Alle zescilinder lijnmotoren van de nieuwe BMW 4 Serie Coupé en de nieuwe BMW 4 Serie Cabrio, alsmede de viercilinder dieselmotor, zijn uitgerust met 48 V mild hybrid-technologie voor een dynamischere vermogensafgifte en een betere efficiëntie. De elektrische ondersteuning in de vorm van een 48 V startdynamo maakt een vermogen van 8 kW/11 pk onmiddellijk beschikbaar bij de geringste beweging van het gaspedaal.

Nieuw display en bedieningssysteem, verbeterde connectiviteit.

De vooruitgang op het gebied van digitalisering is in de nieuwste editie van de BMW 4 Serie ook duidelijk zichtbaar. Om een intuïtieve, eenvoudige bediening van tal van functies en toegang tot innovatieve digitale diensten mogelijk te maken, heeft het nieuwste generatie BMW iDrive systeem in de nieuwe BMW 4 Serie Coupé en de nieuwe BMW 4 Serie Cabrio een nieuw ontworpen startscherm en de snelle toegangstechnologie QuickSelect, met een verbeterde menustructuur die is afgeleid van consumentenelektronica.

BMW Maps navigatiesysteem nu met Augmented View.

Een andere nieuwe functie is de Augmented View-functie die, net als het BMW Head-Up Display, beschikbaar is met de optie BMW Live Cockpit Professional. Deze vult de kaartweergave van het navigatiesysteem aan door een live videostream van het zicht van de bestuurder op het bedieningsdisplay of het instrumentencluster te tonen en deze aan te vullen met tips en informatie die passen bij de context.

De nieuwe BMW M4 Coupé, de nieuwe BMW M4 Cabrio

Overzicht

De BMW Z4 Pure Impulse edition

HomeBMWNieuwsSportieve elegantie in een nieuwe vorm: de nieuwe BMW 4 Serie