Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Volledig elektrische modellen worden getest op de poolcirkel

Wintertests

BMW i brengt drie nieuwe volledig elektrische auto’s naar de poolcirkel. Op BMW Group’s wintertestcentrum, in het Zweedse Arjeplog, worden de BMW iX3, BMW i4 en de BMW iNext aan een intensief testprogramma onderworpen. De bittere koude, bevroren meren en besneeuwde wegen vormen een ideale omgeving om de elektromotoren en accupakketten onder winterse omstandigheden te testen. De BMW eDrive technologie en de wielophanging wordt tot het uiterste gedreven als we het hebben over prestaties en duurzaamheid. BMW werkt aan de zekerheid dat deze auto’s klaar zijn voor hun introductie in 2020 en 2021.

BMW iX3


Het eerste model dat vanuit Arjeplog naar Nederland zal komen is de BMW iX3. Deze Sports Activity Vehicle (SAV) wordt als eerste productiemodel uitgerust met de vijfde generatie BMW eDrive technologie. De krachtige elektromotor en hoogwaardig accupakket staan garant voor elektrisch rijplezier en leveren een actieradius van meer dan 400 kilometer (WLTP). Via de snellader is de BMW iX3 volledig op te laden in 30 minuten. Deze volledig elektrische SAV is perfect voor dagelijks gebruik én lange reizen. Wist u al dat hij tevens beschikbaar is als pre-order?

BMW i4


De BMW i4 combineert emissievrij rijplezier met sportiviteit waarvan het hart sneller gaat kloppen. De vierdeurs coupé is eveneens uitgerust met BMW eDrive technologie van de vijfde generatie, die een actieradius van meer dan 600 kilometer (WLTP) mogelijk maakt. Wij zouden hem beschrijven als een volledige elektrische 4 Serie Gran Coupé: Elegant, sportief en elektrisch. Vanaf 2021 in productie.

BMW iNEXT


Het laatste model dat getest wordt in Arjeplog staat symbool voor de toekomst van elektrisch rijplezier. Deze SAV met eveneens BMW eDrive technologie van de vijfde generatie is voorzien van sterk ontwikkelde autonome rijtechnologieën. De BMW iNEXT combineert de nieuwste innovaties op het gebied van design, autonoom rijden, connectiviteit, elektrificatie en assistentiesystemen. BMW’s nieuwe technologische vlaggenschip gaat vanaf 2021 in productie en zal de nieuwe standaard zetten.

BMW 1 Serie in het testcentrum

Overzicht

BMW iX3: Nu beschikbaar als pre-order

HomeBMWNieuwsVolledig elektrische modellen worden getest op de poolcirkel