Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

50 Jahre BMW M: de BMW M3 en BMW M4 Edition modellen ter gelegenheid van het jubileum

50 Jahre BMW M: de BMW M3 en BMW M4 Edition modellen ter gelegenheid van het jubileum

Een beperkte oplage, unieke designkenmerken, een markt specifieke configuratie: ter gelegenheid van het 50-jarige bestaan biedt BMW M GmbH aan M liefhebbers over de hele wereld een exclusieve collectie zeldzame modellen aan, die zijn gebaseerd op zijn high-performance sportmodellen in het premium middensegment.

Het exclusieve karakter van de BMW M3 Sedan en de BMW M4 Coupé is het resultaat van een marktspecifieke configuratie met unieke designkenmerken en een strikt beperkte oplage van elk model. Zo ontstaan fascinerende rariteiten voor de belangrijkste automarkten ter wereld.

M4 Coupé

In Europa en andere geselecteerde verkoopregio’s biedt BMW M GmbH ter gelegenheid van zijn jubileum een exclusieve uitvoering van de BMW M4 Coupé aan. De tweedeurs BMW M 50 Jahre edition is verkrijgbaar in de exterieurkleuren Carbonschwarz, Macao Blau, Brands Hatch Grau, Imola Rot en San Marino Blau. Hun expressieve verschijning wordt versterkt door 19-inch M gesmede wielen op de vooras en 20-inch wielen op de achteras met een dubbelspaaks design, die voor het eerst worden aangeboden in de kleuren Orbitgrau en Goldbronze mat.

In het interieur van alle edities op basis van de BMW M4 Coupé verwijzen instaplijsten met het opschrift ‘Edition 50 Jahre BMW M’, een metalen plaatje op de middenconsole met het opschrift ‘M4 Edition 50 Jahre BMW M’ en een opdruk op de hoofdsteunen van de standaard M sportstoelen en de optionele M carbon kuipstoelen voor bestuurder en voorpassagier naar het jubileum.

500 exemplaren

De op de BMW M3 Sedan gebaseerde speciale uitvoering werd exclusief ontworpen voor de Amerikaanse en Canadese markt. Voor de 500 daar verkrijgbare exemplaren van de vierdeurs high-performance sportwagen is er keuze uit vijf exterieurkleuren, die elk aan een van de vijf voorgangers doen denken: van Zinnoberrot, Techno Violett, Interlagos Blau en Feuer Orange tot Limerock Grau. Alle carrosseriekleuren worden gecombineerd met gesmede M-wielen in Orbit Grey matt en geselecteerde BMW M Performance-onderdelen. Hiertoe behoren ook de BMW M Performance frontsplitter Carbon, de BMW M Performance achterspoiler Carbon en de BMW M Performance uitlaatbekleding Carbon/Titanium.

Het opschrift ‘Edition 50 Jahre BMW M’ op de dorpelsierlijsten en M strepen op de hoofdsteunen van de voorstoelen en de buitenste zitplaatsen van de achterbank kenmerken het interieur. Bovendien siert een exclusief naadpatroon zowel de standaard M sportstoelen als de optioneel verkrijgbare M carbon kuipstoelen van de Edition-voertuigen. Een metalen plaatje op de bekerhouderafdekking van de middenconsole draagt het opschrift ‘M3 Edition 50 Jahre BMW M’ en de referentie ‘1/500’.

De Edition ColorVision voor de BMW 1 Serie en BMW 2 Serie Gran Coupé

Overzicht

De nieuwe BMW M4 CSL - de wedergeboorte van een legende

HomeBMWNieuws50 Jahre BMW M: de BMW M3 en BMW M4 Edition modellen ter gelegenheid van het jubileum