Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

BMW 2 Serie Active Tourer: sportief ruimtewonder

BMW 2 Serie Active Tourer: sportief ruimtewonder

De tweede generatie van de BMW 2 Serie Active Tourer oogt opvallend dynamisch en wordt voorzien van de elektronica van de nieuwe iX. Zo zullen er 48 volt mild hybrid- en plug-in hybride-versies volgen met een grotere actieradius en meer vermogen.

De 2 Serie Active Tourer is gegroeid: 3,2 centimeter in de lengte (4,386 meter), 2,4 centimeter in de breedte (1,824 meter) en 2,1 centimeter in de hoogte (1,576 meter). Het design borduurt voort op dat van zijn voorganger, maar het nieuwe model oogt dynamischer dankzij de naar achteren toe oplopende raamlijn en de grotere wielen die maximaal 19 inch groot zijn. Bovendien zijn de buitenspiegels verplaatst naar het portier, wat het zicht naar voren verbetert. En zijn de deurgrepen nu verzonken in de portieren, wat de aerodynamica bevordert.

Er komt dit keer geen Gran Tourer-variant met 7 zitplaatsen, maar desondanks biedt de BMW alle voordelen van een MPV in een sportieve verpakking: een hogere zitpositie, een comfortabele instap, veel ruimte achterin, variabiliteit en een grote bagageruimte. De plug-in hybride-versies hebben nu 406 liter bagageruimte, de 48 volt mild hybrid-versies 415 liter en de conventioneel aangedreven versies 470 liter.

Aandrijflijnen

De nieuwe 2 Serie Active Tourer is wederom beschikbaar als plug-in hybride en nu ook met 48 volt mild hybrid aandrijving. Ook wordt de nieuwkomer geleverd in conventionele uitvoeringen met verbrandingsmotoren en 12 volt boordsysteem. De grootste verandering in de nieuwe architectuur is de hoogvoltageaccu. Deze bevindt zich nu in de vloer van de auto en niet langer onder de achterbank. De accucapaciteit nam toe van 10 naar 16,3 kWh (netto 14,9 kWh) en de elektrische actieradius naar 80 kilometer (WLTP, voorlopige cijfers).

Twee PHEV-uitvoeringen

BMW biedt vanaf de zomer van 2022 twee plug-in hybride versies aan. Beide zijn voorzien van een driecilinder benzinemotor met turbo op de vooras en een elektromotor op de achteras. De 230e heeft een totaal vermogen van 240 kW/326 pk (verbrandingsmotor met maximaal 110 kW/150 pk, elektromotor met maximaal 130 kW/177 pk). De 225e biedt een systeemvermogen van 180 kW/245 pk (verbrandingsmotor met maximaal 100 kW/136 pk, elektromotor met maximaal 80 kW/109 pk).

Vanaf de marktintroductie in 2022 biedt BMW drie benzinemotoren aan, waarvan twee met 48 volt mild hybrid-technologie (plus 19 pk en 55 Nm) en één dieselmotor. Een krachtiger model (220d diesel) en een model met vierwielaandrijving (223i xDrive) zullen in een later stadium volgen.

Begin februari komt de nieuwe BMW naar Nederland, prijzen zijn nog niet bekend. Maar kom gerust bij ons langs om de laatste ontwikkelingen te vernemen.

Rotterdam en BMW Group onderzoeken samen de toekomst van duurzame mobiliteit

Overzicht

BMW voert jaarlijkse modelupdates uit

HomeBMWNieuwsBMW 2 Serie Active Tourer: sportief ruimtewonder