Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

BMW gaat voortvarend verder met elektrificatie

BMW gaat voortvarend te werk als het gaat om het elektrificeren van het modelaanbod. Op de Autosalon van Genève (7 tot en met 17 maart) presenteert BMW de nieuwste plug-in hybride modellen, waaronder de nieuwe elektrisch aangedreven BMW X3, welke vanaf december 2019 leverbaar zal zijn. Daarmee is de BMW X3 de eerste Sports Activity Vehicle die BMW aanbied met drie soorten aandrijflijnen: verbrandingsmotoren, plug-in hybrides én vanaf 2020 een volledig elektrische variant.

De leidende rol van BMW op het gebied van elektrische mobiliteit komt verder tot uitdrukking in de vernieuwde generatie van plug-in hybride modellen. De nieuwe BMW 330e Sedan is bijzonder indrukwekkend. Voorzien van een volledig elektrische actieradius van 60 kilometer, maar ook vanwege het uniek lage brandstofverbruik van 1,7 l/100km en CO2-emissie tot 39 g/km*. En dat alles uiteraard gecombineerd met het kenmerkende rijplezier dat deze sportsedan biedt.

Ook de nieuwe BMW X5 xDrive45e biedt meer vermogen, verbeterde efficiëntie en grotere elektrische actieradius, dankzij de vernieuwde plug-in hybride aandrijving. Het kost deze SAV slechts 5,6 seconden om vanuit stilstand naar 100 km/u te accelereren, dankzij het toegenomen vermogen (394 pk). De elektrische actieradius bedraagt ongeveer 80 kilometer, vaak voldoende om de dagelijkse ritten naar het werk en naar huis volledig elektrisch af te leggen.

In de plug-in hybride varianten van de nieuwe BMW 7 Serie zijn het reiscomfort en de aangename ambiance van de luxueuze sedan gecombineerd met de mogelijkheid om u volledig elektrisch te verplaatsen. Leverbaar als BMW 745e, BMW 745 Le en BMW 745 Le xDrive.

Ook de BMW 530e Sedan en de BMW 225xe Active Tourer blijven niet achter. Deze twee modellen zijn eveneens voorzien van verder doorontwikkelde lithium-ion-accu’s waardoor zij beiden beschikken over een grotere actieradius, lager brandstof verbruik, lagere uitstootcijfers, maar net zoveel rijplezier als altijd.

Hoe nieuw is de nieuwe BMW 7 Serie?

Overzicht

BMW X3M en X4M

HomeBMWNieuwsBMW gaat voortvarend verder met elektrificatie