bmw-greybmw-i-greybmw-i-whitebmw-m-greybmw-m-whitebmw-whiteicon-aftersales-miniicon-aftersalesicon-arrow-left-miniicon-arrow-lefticon-arrow-right-miniicon-arrow-righticon-aticon-calculator-miniicon-calculatoricon-calendaricon-cars-miniicon-carsicon-checkicon-compareicon-crossicon-downloadIcon-elektricicon-facebookicon-fullscreenicon-gasolineicon-google-plusicon-gridicon-homeicon-infoicon-instagramicon-linkedinicon-listicon-mailicon-markericon-mobileicon-navigation-toggleicon-peopleicon-phone-miniicon-phoneicon-pinteresticon-printicon-recycleicon-searchicon-shareicon-star-filledicon-staricon-tickicon-toggleicon-whatsapp-filledicon-whatsappicon-wheelicon-xicon-youtubelogo-google-colorlogo-google-glogo-googleminitransmission
Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

BMW M8 Coupé en M8 Cabrio

Twee auto’s waarvan wij al een tijd lang wisten dat ze zouden komen. Waar wij met smart op gewacht hebben, zijn eindelijk onthuld. Het doek is van de BMW M8 Coupé en BMW M8 Cabrio getrokken.

De nieuwe BMW M8 komt met een 4,4 liter V8 met TwinPower Turbo, goed voor 600pk, 750Nm koppel en een sprint naar honderd kilometer per uur in slechts 3,3 seconden. En voor wie dit nog niet snel genoeg is, zijn de Competition varianten direct bij de lancering leverbaar. Met een M Drivers Package bedraagt de topsnelheid 305 km/u.

Snelle sprints zijn te danken aan de 8-traps M Steptronic automaat en M xDrive vierwielaandrijving, waarbij het laatste beschikt over dezelfde techniek als die van de BMW M5. Hiermee kan de bestuurder kiezen tussen 4WD, 4WD Sport of traditionele achterwielaandrijving. Om ook weer snel stil te staan, beschikt de M8 over het nieuwe M remsysteem, waarbij M specifieke instellingsmogelijkheden zijn toegevoegd. Dat houdt in dat de bestuurder kan kiezen voor normaal rem gedrag of een fellere stand waardoor het pedaal nóg gevoeliger reageert.

Het exterieur oogt nóg sportiever dan de inmiddels bekende M850i: een uitlaatsysteem met vier sierstukken, een subtiele achterspoiler en agressievere bumpers. De M8 Competition is nóg opvallender leverbaar met de kleur Frozen Marina Bay Blue en het optionele M Carbon Package.

Voor nu is het aftellen tot de marktintroductie in september, wij kunnen niet wachten.

Elektrisch in de Pijp

Overzicht

BMW openbaart autodata die gevaar voorspellen

HomeBMWNieuwsBMW M8 Coupé en M8 Cabrio