Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

BMW modelupdates voor voorjaar 2024

BMW modelupdates voor voorjaar 2024.

Aanvullingen op het gamma van aandrijfsystemen en het aanbod van opties vergroten de aantrekkingskracht en diversiteit van het modellengamma van BMW vanaf het voorjaar van 2024. De volledig elektrische modellen BMW i5 Sedan en BMW iX2 zijn vanaf maart 2024 verkrijgbaar in een extra aandrijvingsvariant. Het aanbod van aandrijfsystemen voor de BMW X2 en BMW XM is ook uitgebreid. De innovatieve Highway Assistant zorgt voor meer comfort tijdens langere ritten in meer modelseries van het merk. Verder worden er extra lakkleuren aangeboden voor de BMW 5 Serie Sedan, BMW X2 en BMW iX2.

In het voorjaar van 2024 worden ook aantrekkelijke nieuwe functies geïntroduceerd op het gebied van digitale services. Deze zorgen voor een eenvoudiger gebruik van de spraakassistent Siri (als onderdeel van de integratie van de Apple iPhone in auto’s die zijn uitgerust met BMW Operating System 9) en de geoptimaliseerde weergave van classificaties voor laadstations voor volledig elektrische en plug-in hybride BMW modellen. De gestage uitbreiding van het aantal functies voor de My BMW App gaat ook door.

BMW i5 xDrive40: derde volledig elektrische variant van de zakensedan.

In maart 2024 wordt een derde volledig elektrische variant toegevoegd aan het modellengamma van de nieuwe BMW 5 Serie Sedan. De nieuwe BMW i5 xDrive40 Sedan heeft twee sterk geïntegreerde elektrische aandrijfunits op de voor- en achteras die samen een systeemvermogen van maximaal 290 kW/394 pk en een maximumkoppel van 590 Nm ontwikkelen. Ondersteund door de hieruit resulterende elektrische vierwielaandrijving accelereert de BMW i5 xDrive40 Sedan van 0 tot 100 km/u in 5,4 seconden. Zijn topsnelheid is begrensd op 215 km/u.

De derde volledig elektrische modelvariant van de nieuwe zakensedan slaat zijn energie op in een hoogvoltage-batterij die laag in de bodemplaat van de auto is geplaatst. De accu levert 81,2 kWh aan bruikbare energie. De gecombineerde laadunit van de auto maakt AC-laden mogelijk met een snelheid van 11 kW (optioneel 22 kW). Het is ook mogelijk om gelijkstroom op te laden bij snellaadstations met een vermogen tot 205 kW. Dit betekent dat de actieradius van de BMW i5 xDrive40 Sedan in tien minuten met 156 kilometer kan worden vergroot. De eveneens standaard Plug & Charge Multi Contract-functie maakt automatische authenticatie van de auto bij openbare oplaadpunten mogelijk. De actieradius van de nieuwe BMW i5 xDrive40 Sedan is volgens de WLTP-cyclus 463 tot 538 kilometer. Voor alle modelvarianten van de nieuwe BMW 5 Serie Sedan zijn vanaf maart 2024 extra lakkleuren leverbaar, te weten BMW Individual Frozen Portimao Blau metallic en BMW Individual Malachitgrün metallic. Verder zal de zakensedan ook worden aangeboden met uiterst exclusieve speciale lakafwerkingen van BMW Individual. BMW Individual heeft zo’n 150 opvallende tinten (uni, metallic en mat) ontwikkeld.

Als de optionele comfortstoelen zijn gespecificeerd, kan de lederen bekleding BMW Individual Merino vanaf maart 2024 ook worden gespecificeerd in de tweekleurige varianten Dark Violet/Atlas Grey en Taupe Grey/Atlas Grey.

Nieuwe instapvariant voor de BMW iX2; lancering van de BMW X2 xDrive20d.

Een nieuwe instapvariant van de volledig elektrische BMW iX2 gaat in maart 2024 in de verkoop. De nieuwe BMW iX2 eDrive20 wordt aangedreven door een 150 kW/204 pk sterke elektromotor op de vooras en sprint in 8,6 seconden van 0 naar 100 km/u. De actieradius bedraagt 439 tot 478 kilometer volgens de WLTP-cyclus. Zijn topsnelheid is begrensd op 170 km/u.

De hoogvoltage-batterij in de nieuwe BMW iX2 eDrive20 levert 64,78 kWh aan bruikbare energie en kan standaard worden opgeladen met 11 kW (optioneel met maximaal 22 kW). Opladen via gelijkstroom is mogelijk tot een laadvermogen van 130 kW. In tien minuten kan de BMW iX2 eDrive20 bij een snellaadstation voldoende worden opgeladen om zijn actieradius met 120 kilometer te vergroten.

Naast de nieuwe instapvariant van de BMW iX2 is er de nieuwe BMW X2 xDrive20d. De tweede dieselvariant van de compacte SAC onderscheidt zich door een nog snellere vermogensafgifte en een nog grotere efficiëntie dankzij de 48 V mild hybrid-technologie. De aandrijflijn levert een maximaal vermogen van 120 kW/163 pk (ontwikkeld door de combinatie van de verbrandingsmotor met maximaal 110 kW/150 pk en de elektromotor met maximaal 14 kW/19 pk) en een maximumkoppel van 400 Nm. Hiermee accelereert de BMW X2 xDrive20d in 8,6 seconden van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid bedraagt 207 km/u.

Vanaf maart 2024 zijn alle modelvarianten van de nieuwe BMW X2 en de nieuwe BMW iX2 ook leverbaar met een groter aantal lakkleuren voor het exterieur. Frozen Black metallic is een nieuwe toevoeging aan de selectie.

BMW XM 50e: hoog prestatieniveau in combinatie met een maximale efficiëntie.

Als nieuwste telg van het allereerste geëlektrificeerde high-performance model van BMW M GmbH combineert de nieuwe BMW XM 50e de kenmerkende M dynamiek, het extraverte design en de vooruitstrevende luxe in het interieur met een maximale efficiëntie. Zijn M HYBRID aandrijflijn bestaat uit een zes-in-lijn benzinemotor en een elektromotor die samen met de vermogenselektronica is geïntegreerd in de achttraps Steptronic Sport transmissie. Deze combinatie levert een systeemvermogen van 350 kW/476 pk (ontwikkeld door de combinatie van de verbrandingsmotor met maximaal 230 kW/313 pk en de elektromotor met maximaal 145 kW/197 pk) en een maximaal systeemkoppel van 700 Nm.

Highway Assistant: innovatieve Level 2-functionaliteit voor meer modellen.

Ontspannen reizen over lange afstanden en een indrukwekkende ervaring van semi-geautomatiseerd rijden zijn de specialiteiten van de Highway Assistant, die zijn debuut maakte in de nieuwe BMW 5 Serie Sedan en nu ook beschikbaar is voor andere BMW modellen.

Als extra functie van de stuur- en rijstrookassistent in de optionele Driving Assistant Professional neemt de Highway Assistant de snelheidsregeling, afstandsregeling en besturing van de auto over op snelwegen met structureel gescheiden rijbanen bij snelheden tot 135 km/u. Deze semiautomatische rijfunctie volgens Level 2 – zoals bepaald door de Society of Automotive Engineers (SAE) – is vanaf het voorjaar van 2024 ook beschikbaar voor de BMW 7 Serie, BMW iX, BMW XM, BMW X5, BMW X6 en BMW X7.

Nieuwe digitale diensten, My BMW App met extra functies.

Tot de digitale diensten die vanaf het voorjaar van 2024 voor het eerst beschikbaar zijn, behoort de uitgebreide smartphone-integratie voor auto’s die zijn uitgerust met BMW Operating System 9. Hierdoor kan de spraakassistent Siri voor de Apple iPhone direct met een spraakcommando worden geactiveerd, zonder dat ook de push-to-talk knop hoeft te worden ingedrukt.

De nieuwe BMW 5 Serie Touring en de eerste, volledig elektrische BMW i5 Touring

Overzicht

De nieuwe BMW M4 Coupé, de nieuwe BMW M4 Cabrio

HomeBMWNieuwsBMW modelupdates voor voorjaar 2024