Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Uw BMW thuis opladen

Hoe kan ik mijn BMW thuis opladen?


Uw BMW thuis opladen is het voordeligst en makkelijkst. U kunt uw BMW opladen via een normaal stopcontact, maar wij raden altijd aan om een laadstation te installeren voor uw elektrische auto. Het opladen van een elektrische auto vergt veel van uw stroomnetwerk thuis. Een expert kan met het laadstation uw stroomtoevoer geschikt inrichten om uw BMW thuis op te laden. De meeste laadstations zijn met een Type 2 stekker te gebruiken, die standaard geleverd wordt bij een elektrische BMW.

BMW i4 thuis opladen

BMW iX thuis opladen

Hoe lang duurt het opladen?


Elektrische BMW’s zijn elektrische auto’s met grotere batterijpakketten. Op uw thuislader hebben elektrische BMW’s gemiddeld 6 tot 8 uur nodig. Binnen een avond is uw elektrisch auto dus opgeladen en met de My BMW-app kunt u het laadgebruik ook zelf instellen. Wij raden het dagelijks laden van uw BMW altijd aan.

Via een openbaar laadstation kunt u een vergelijkbaar resultaat verwachten, maar een snellaadstation zal uw BMW aanzienlijk vlugger opgeladen hebben. In ongeveer 30 minuten is uw BMW tot 80% opgeladen. Vanaf daar gaat het laden langzamer en u moet ook rekening ermee houden dat de kWh-prijs voor snelladen soms het dubbele van andere laadpunten is. Bent u onderweg en moet u een pauze nemen langs de snelweg? Dan is snelladen uw beste keus.

De BMW Wallboxen.

U kunt kiezen uit twee verschillende Wallboxen voor uw BMW, voor wanneer u uw volledige elektrische of Plug-in Hybride BMW thuis wilt opladen.

BMW Wallbox

BMW WALLBOX.

Vanaf: € 835,-

Voor eenvoudig particulier gebruik.

  • Laden tot 22 kW (AC)
  • 5 meter kabelvariant
  • BMW design
  • Plug & Charge (zonder laadpas)
  • Laadstart uitstellen via BMW Connected app
Alfen Eve Single Pro-Line

ALFEN EVE SINGLE PRO-LINE.

Vanaf: € 1.277

De ideale keuze voor de zakelijke rijder.

  • Laden tot 22 kW (AC)
  • 5 & 8 meter kabelvariant
  • Instelbaar als publiek laadpunt
  • Automatisch verrekenen laadkosten
  • Laadhistorie zien
Ontdek meer over de BMW Wallboxen »

Veelgestelde vragen over thuis opladen.

Hoe kan ik thuis opladen?

U kunt uw elektrische of hybride BMW thuis gemakkelijk opladen met de laadoplossingen van BMW. Voor particuliere rijders is de BMW Wallbox de beste optie. Zakelijke rijders kunnen voordelig zakelijk laden met de Alfen Eve Single Pro-Line van Eneco. Ontdek de laadoplossingen voor thuis opladen bij Van Poelgeest.

Kan ik mijn elektrische BMW opladen aan een gewoon stopcontact?

Wij raden aan om uw elektrische of hybride BMW niet via het huishoudelijke stopcontact op te laden. Het aansluiten van een thuislaadpunt zoals de BMW Wallbox op een aparte groep is veiliger en tevens sneller. Ontdek alles over uw BMW thuis opladen.

Wat kost thuis opladen?

De gemiddelde kosten voor het thuis opladen van uw elektrische of hybride BMW hangen af van de energietarieven van uw leverancier en het type contract dat u heeft. U betaalt gemiddeld zo’n 36 cent per kWh. Voorbeeld: De iX3 heeft een accupakket van 80 kWh, een volle accu kost dan € 28, 80. Met een volle accu kan de iX3 gemiddeld zo’n 460 kilometer rijden, dus komen we uit op 6,2 cent per kilometer.

HomeBMWBMW i – Elektrische BMW’sBMW Charging: Altijd eenvoudig opladenUw BMW thuis opladen