bmw-greybmw-i-greybmw-i-whitebmw-m-greybmw-m-whitebmw-whiteicon-aftersales-miniicon-aftersalesicon-arrow-left-miniicon-arrow-lefticon-arrow-right-miniicon-arrow-righticon-aticon-calculator-miniicon-calculatoricon-calendaricon-cars-miniicon-carsicon-checkicon-compareicon-crossicon-downloadIcon-elektricicon-facebookicon-fullscreenicon-gasolineicon-google-plusicon-gridicon-homeicon-infoicon-instagramicon-linkedinicon-listicon-mailicon-markericon-mobileicon-navigation-toggleicon-peopleicon-phone-miniicon-phoneicon-pinteresticon-printicon-recycleicon-searchicon-shareicon-star-filledicon-staricon-tickicon-toggleicon-whatsapp-filledicon-whatsappicon-wheelicon-xicon-youtubelogo-google-colorlogo-google-glogo-googleminitransmission
Van Poelgeest

Zo staan uw Collega’s niet meer in de file!

Zo staan uw collega’s niet meer in de file!

Op maandag 7 juli 2024 bracht de RAI Vereniging een onderzoek naar buiten waaruit blijkt dat de oplossing voor het fileprobleem dichterbij is dan u denkt. Uit cijfers blijkt namelijk dat een groot deel van de forenzen het best zou willen overwegen om met de motor naar het werk te rijden. Het is sneller én leuker! Naast een vlottere woon-werk rit zijn de motoren minder vervuilend, wat bijdraagt aan een kleinere carbon footprint. Voor elektrische motoren is er zelfs nóg meer voordeel, want ze zijn fiscaal gezien erg aantrekkelijk.

Steeds meer motorrijders.
Iedere ochtend en avond slibben de Randstedelijke snelwegen dicht. Maar ook de milieuzones in de binnensteden en het gebrek aan parkeergelegenheid maakt dat er steeds meer aandacht is voor een motor van de zaak. Met een opvallende toename in het aantal motorrijders van 15.000 in 2019 naar 19.000 in 2023 – een stijging van 27% – is de kans steeds groter dat er onder uw collega’s óók motorrijders zijn.

Kansen voor uw bedrijf.
Wanneer uw collega’s op de motor stappen, profiteert u van verschillende fiscale voordelen. Denk bijvoorbeeld aan een onbelaste kilometervergoeding en ruime mogelijkheden binnen de werkkostenregeling. Daarnaast dragen goede voorzieningen, zoals (overdekte) motorparkeerplaatsen, een kleedkamer en plaats om kleding en een helm op te bergen bij aan tevreden medewerkers. Al helemaal wanneer zij de bijtelling van een motor ontdekken, welke alleen wordt berekend over de daadwerkelijk gereden kilometers.

Minder uitstoot.
Een gemiddelde motor stoot 146 gram CO₂ per kilometer uit, vergeleken met 193 gram voor een benzineauto. Martijn van Eikhorst, Sectiemanager Motoren bij de RAI Vereniging: “Dit is vooral interessant voor bedrijven met 100 of meer medewerkers die de CO₂-uitstoot van woon-werkverkeer moeten rapporteren. ” Daarnaast blijft het aanbod aan elektrische motoren flink groeien, denk bijvoorbeeld aan de BMW CE 04 en BMW CE 02.

Beschikbare motoren.
Wie BMW Motorrad zegt, zegt natuurlijk BMW GS. De grote All-Road motoren van BMW – de R 1300 GS en R 1300 GS Adventure – zijn de meest verkochte motoren van Nederland. Maar ook voor wie houdt van een sportiever model óf juist een volledig elektrische woon-werk ‘cruiser’ wil rijden kunnen wij helpen. Zelfs voor wie geen motorrijbewijs heeft, is de BMW CE 02, welke met een bromfietsrijbewijs te rijden is. Onze Van Harten BMW Motorrad-collega’s weten, met ruim 60 jaar ervaring, álles van BMW Motorrad en wij – als Team Zakelijke Markt – kunnen u als sparringpartner helpen wanneer u denkt aan het inzetten van motoren voor uw bedrijf.


Alles over het RAI onderzoek
Lees hier de Q&A voor werkgevers over de mogelijkheden van motoren in het woon-werkverkeer
Leer hier de rapportage motor als (deel) oplossing files

TEAM ZAKELIJKE MARKT

NEEM DIRECT CONTACT OP MET UW ACCOUNTMANAGER

Jordy Zeestraten Van Poelgeest

Jordy Zeestraten
Manager
Zakelijke Markt

Tel. 06 23 72 63 97

Mail Jordy

Bo Eijsten - Van Poelgeest

Bo Eijsten
Account Manager
Zakelijke Markt

Tel. 06 82 09 03 63

Mail Bo

Marcel Ackx
Account Manager
Zakelijke Markt

Tel. 06 57 60 52 10

Mail Marcel

Maartje van Lier - Van Poelgeest

Maartje van Lier
Account Manager
Zakelijke Markt

Tel. 06 82 93 20 10

Mail Maartje

Arianne van der Velde- Van Poelgeest

Arianne van der Velde
Account Manager
Zakelijke Markt

Tel. 06 21 17 60 64

Mail Arianne

HomeZakelijke marktZo staan jouw collega’s niet meer in de file!