Van Poelgeest

De elektrische SUV van de toekomst: BMW iNEXT

BMW iNEXT geeft een antwoord op de vraag die centraal staat in het dagelijkse werk van BMW: “Hoe bewegen we ons voort in de toekomst?”. Na ‘project i’, dat startte in 2007 en in 2013 resulteerde in de BMW i3, is het nu tijd voor de volgende stap. En deze volgende stap werd gevonden in een auto die voorzien is van de nieuwste innovaties op het gebied van autonoom rijden, connectiviteit, elektrische aandrijving en services. De BMW iNEXT is een visuele weergave van wat de toekomst ons brengen zal. De auto die we vandaag kennen als BMW iNEXT komt, in aangepaste vorm, in 2021 op de markt.

De termen ‘uitgebreid geautomatiseerd’, ’emissievrij’ en ‘volledig verbonden rijden’ komen voor het eerst samen in een zogeheten Vision Vehicle. De in serie gebouwde productieversie van de BMW iNEXT krijgt een belangrijke rol als technologisch vlaggenschip. De toekomstgerichte Vision Vehicle – de BMW Vision iNEXT – biedt een voorproefje van een potentieel uiterlijk van de BMW iNEXT.

Met zijn gezaghebbende proporties maakt deze moderne SAV direct indruk. De grote grille met, aan elkaar verbonden, dubbele nieren, zijn iconisch voor een moderne BMW als deze. De blauwe accenten zijn duidelijk geïnspireerd op een styling die we al tijden zien bij BMW i. Bij het ontgrendelen van de auto lichten blauwe accenten op waardoor de opvallende lijnen worden benadrukt. Grote glasoppervlakken en lichten zijn naadloos geïntegreerd en geven een bijzondere indruk aan het ontwerp.

Bestuurders van de BMW iNEXT kunnen zelf rijden (in ‘Boost’-modus) of gereden worden (‘Ease’-modus). In de ‘Boost’-modus zorgt het elektrische aandrijfsysteem voor een zeer dynamische en vrijwel geruisloze rijervaring, zonder enige vorm van uitstoot mét oog voor optimaal rijplezier. Liever ontspannen in een lounge-achtige omgeving? Dan kiest u voor de ‘Ease’-modus waarmee het interieur veranderd in een comfortabele en modieus ingerichte ‘leefruimte’ op wielen.

De BMW iNEXT heeft een belangrijke rol op zich genomen wanneer je kijkt naar de toekomst van BMW in een wereld waarin, autonoom-, elektrisch- en ‘connected’-rijden steeds belangrijker wordt. Rond 2025 zal de BMW Group in totaal 25 modellen aanbieden met geëlektrificeerde aandrijfsystemen, waarvan er twaalf volledig elektrische aandrijving hebben.

Elektrische MINI E

Overzicht

BMW X2 M35i

HomeNieuwsDe elektrische SUV van de toekomst: BMW iNEXT