Van Poelgeest

BMW toont de toekomst van iDrive op CES2021

BMW toont de toekomst van iDrive op CES2021
Al 20 jaar loopt BMW met iDrive voorop met displays en besturingssystemen in hun auto’s. Nu is het tijd voor het volgende hoofdstuk: later dit jaar volgt de première van de nieuwe iDrive in de geheel nieuwe BMW iX. Een voorproefje wordt echter al getoond op de, door corona volledig digitale, Consumer Electronics Show CES2021, die van 11 – 14 januari gehouden wordt.

Van knoppen naar scherm
Twintig jaar geleden debuteerde BMW iDrive in de BMW 7-serie. Het was het begin van een revolutie in de auto-industrie.  Er kwam een einde aan de al maar groeiende hoeveelheid knoppen in het interieur: in plaats daarvan kwam een kleurenscherm en een ronde knop in de middenconsole. Hiermee kon de bestuurder instellingen, multimedia en navigatie bedienen. Daarnaast was deze BMW de eerste auto met voice control.

Niet langer hoefde de bestuurder de plaats van bepaalde knoppen te onthouden, maar controleerde hij door iDrive allerlei functies met zijn hand op de draaiknop. Dit maakte autorijden een stuk veiliger en eenvoudiger. Door het scherm op ooghoogte te plaatsen is de informatie eenvoudig afleesbaar. Al snel vormden dergelijke systemen de standaard.

Altijd in ontwikkeling
Vanaf de introductie van iDrive liep BMW voorop, een voorsprong die nooit is weggegeven. Constant was iDrive in ontwikkeling, wat leidde tot het ontwikkelen van persoonlijk instelbare knoppen en in 2015 tot de introductie van touch control. Tegelijkertijd implementeerde BMW ook andere vernieuwende innovaties. Zo was BMW in 2004 het eerste merk met een head-up display (HUD) en in 2015 met ‘gesture control’.

Ook op het gebied van connectiviteit loopt BMW voorop. Allereerst was er de BMW Online Service, waarmee de integratie met Google volgde in 2007. BMW was ook het eerste merk met internettoegang in de auto, wat het gebruik van third party apps mogelijk maakte. De introductie van de BMW Connected app in 2016 bracht de bestuurder nog meer in verbinding met zijn auto.

Digitale intelligentie
Tegenwoordig vormt de BMW Intelligent Personal Assistent een digitale partner die almaar slimmer wordt. Het flexibele BMW Operating System 7 vormt hier de basis van. Tevens maakt deze software remote upgrades mogelijk, waardoor de technologie altijd up-to-date is.

De nieuwste generatie BMW iDrive brengt de relatie tussen BMW en bestuurder naar een nog hoger niveau. Analoge en digitale technologie gaan naadloos in elkaar over. Door digitale intelligentie kunnen geoptimaliseerde sensoren constant de omgeving bekijken en analyseren, waardoor rijden en parkeren steeds meer geautomatiseerd worden. De cloud-based services beschikken zo over steeds meer real-time data.

Dit betekent dat de auto in veel gevallen meer informatie heeft over de omgeving dan de bestuurder. Hierdoor kan de auto waarschuwingen krijgen van andere BMW’s en weet de auto waar parkeerplaatsen beschikbaar zijn. De mogelijkheden zijn eindeloos. De nieuwste BMW iDrive gebruikt data beter dan ooit om Uw ritten nog veiliger, comfortabeler en makkelijker maken.

Bent u nieuwsgierig naar de nieuwste BMW iDrive? Bekijk dan de digitale presentaties op http://www.bmw.com/ces

BMW Group presteert goed, zelfs in moeilijke tijden

Overzicht

BMW 4 Serie Cabrio heeft een prijs én introductiedatum

HomeNieuwsBMW toont de toekomst van iDrive op CES2021