Van Poelgeest

Bevroren autodeuren, wat doe je er tegen?

Niets is vervelender dan wanneer je ‘s ochtends naar je auto loopt en ontdekt dat de deuren niet meer open gaan; een slechte start van een winterse dag. Bevoren autodeuren, wat doe je er tegen?

Nu de winter écht zijn intrede doet, het ‘s nachts onder nul is en de winterbanden onder de auto zijn gemonteerd zijn dit de laatste tips om de kou te doorstaan!

 

Mijn deuren zijn bevroren, wat nu?

Dat zal je altijd zien: je hebt haast en juist dán moet je krabben. Maar soms is het nog vervelender, wanneer de deur vastgevroren is. Je zou het liefst hard aan de deur trekken, maar dat is niet aan te raden. Op die manier kan het namelijk zijn dat je de deurrubbers beschadigd en dan ben je verder van huis.

Wat dan wel:

  • Duw of leun een paar keer goed tegen het portier aan, hierdoor kan het ijs breken waarna je de deur makkelijk(er) open kan krijgen.
  • Probeer één van de andere portieren. De wind waait meestal vanuit een bepaalde richting tegen de auto aan, waardoor die kant kouder is en dus bevriest. Het kan zijn dat een ander portier makkelijker open gaat. Mogelijk zelfs via de achterklep.
  • Als laatste optie wordt op internet vaak warm water genoemd. Hier zijn wij echter geen voorstander van, aangezien dit water opnieuw afkoelt en mogelijk bevriest waardoor de ijslaag alleen maar dikker wordt. Ook zal dit niet optimaal zijn voor de conditie van uw ruiten.

 

Voorkomen is beter dan genezen.

In de wintermaanden ontstaat er een vochtigere lucht in de auto, je zal ook vaak zien dat de ruiten beslaan zodra je instapt. Dit vocht blijft ’s nachts in de auto zitten en vormt zich tot ijs tussen de autodeur en de rubbers.

Belangrijk is dus om te zorgen dat er op die plek geen ijs kan ontstaan. Smeer bijvoorbeeld de deurrubbers in met een rubberstick of rubberspray, dit kan je eventueel uitsmeren met een doek. Let op: doe dit niet met Vaseline, wanneer u dit doet vriest de deur niet meer vast, maar droogt op den duur het rubber uit, met krakende geluiden als gevolg.

Daarnaast onttrekt de airconditioning vocht uit de lucht. Zet deze dus gerust aan, ook in de winter. Uiteraard mag je hierbij gewoon een hoge temperatuur instellen, koelen zal niet nodig zijn!

Een laatste tip is een autohoes, die vangt de koude wind op zodat er minder kans op bevriezing is. Én u hoeft niet te krabben!

Nederlandse recordverkopen voor BMW, BMW i en MINI

Overzicht

The Power Of Choice

HomeNieuwsBevroren autodeuren, wat doe je er tegen?