Van Poelgeest

BMW en MINI dealers committeren zich aan duurzaamheidsplannen met convenant

BMW en MINI dealers committeren zich aan duurzaamheidsplannen met convenant

Met de ondertekening van het Dealer Duurzaamheidsconvenant gaan alle dealervestigingen van BMW en MINI werken aan het realiseren van zes duurzaamheidsdoelen. Het is een overeenkomst tussen de dealers onderling om aan klanten te laten zien dat duurzaamheid hoog in het vaandel staat.

Onlangs heeft de directie van de dealerorganisatie van BMW en MINI het zogeheten Dealer Duurzaamheidsconvenant ondertekent, als verlengstuk van de duurzaamheidsstrategie van BMW Group dat voor de klanten in de showroom tastbaar is. Ook de dealerorganisatie van BMW Group Nederland, die bestaat uit 12 dealergroepen met in totaal 52 vestigingen, sluit zich uiteraard hierbij aan. Daarmee gaat elke dealervestigingen werken aan het realiseren van zes duurzaamheidsdoelen:

  • Erkend Duurzaam Plus gecertificeerd per 2021
  • Gebruik van uitsluitend 100% groene stroom en minimaal CO2 gecompenseerd gas per 2021
  • Elke nieuwe, elektrische BMW of MINI is volledig opgeladen met 100% groene stroom bij aflevering aan de klant (indien de capaciteit dit toelaat)
  • Het proactief informeren van de klant en relaties over de duurzame prestaties van BMW Group en de eigen organisatie
  • Het aanbieden van elektrisch vervangend vervoer
  • Het jaarlijks deelnemen of opzetten van een maatschappelijk verantwoord initiatief

Eventueel jaarlijks aanpassen

Jaarlijks zal worden geanalyseerd hoe het realiseren van de plannen in de verschillende vestigingen verloopt en waar nodig aanpassingen worden gedaan. Bijzonder is hierbij het feit dat het een overeenkomst tussen de dealers onderling betreft, BMW Group en BMW Group Nederland staan hier buiten. Ons land is de eerste markt waarbij de dealers onderling  afspraken op het gebied van duurzaamheid maken.

De plannen sluiten perfect aan op de nieuwe duurzaamheidsstrategie die BMW Group halverwege 2020) heeft aangekondigd om een CO2-reductie te realiseren in de periode tot 2030. Dit heeft betrekking op de gehele levenscyclus: van de toeleveringsketen via de productie tot het einde van de gebruiksfase. Daarbij wordt ernaar gestreefd om in 2030 een reductie van 50 procent van de wereldwijde CO2-emissie gedurende de gebruiksfase te hebben gerealiseerd en een reductie van de CO2-emissie van meer dan 40% reductie gedurende de gehele levenscyclus. In het kader van deze duurzaamheidsdoelstellingen streeft BMW Group er tevens naar om het aandeel van gerecyclede materialen in de modellen van het concern flink te verhogen. Waar auto’s gemiddeld nu voor circa 30 procent uit gerecyclede en herbruikbare materialen bestaan, moet dat aan de hand van de ‘Secondary First’ benadering worden verhoogd tot 50 procent.

De BMW M135i xDrive: een compacte viercilinder sportieve krachtpatser met nog meer dynamiek

Overzicht

Rijplezier krijgt een update: nieuwe software-upgrade op afstand voor ongeveer twee miljoen BMW’s

HomeNieuwsBMW en MINI dealers committeren zich aan duurzaamheidsplannen met convenant