Van Poelgeest

Elektrisch rijden heeft de toekomst, krijgen we daar hulp bij?

Elektrisch rijden heeft de toekomst, krijgen we daar hulp bij?

De Nederlandse overheid lijkt de aanschaf van elektrische auto’s voor particulieren te gaan stimuleren. Zowel voor nieuwe als gebruikte auto’s wordt een financieel voordeel opgezet. Volgens RTL Nieuws heeft de minister van Milieu, Stientje van Veldhoven, daarover gesproken met auto- en milieuclubs.

Mogelijk komt er vanaf 1 juli 2020 een subsidie die een financieel voordeel geeft van 4.000 euro voor de koper van een nieuwe elektrische auto. Voor een gebruikte auto zal er eveneens geld beschikbaar komen, hier wordt gesproken over 2.000 euro. Hoewel de definitieve regels nog bekend gemaakt moeten worden, zou het voor nieuwe modellen gelden met een maximale prijs van 45.000 euro. Dat is ideaal voor auto’s als de aanstaande MINI Cooper SE, de BMW i3 en misschien ook wel de BMW iX3.

Halverwege vorig jaar kondigde de overheid al aan om honderd miljoen euro vrij te maken, in de komende vier jaar, om de verkoop van elektrische auto’s te stimuleren. Het bedrag zou volgens het kabinet 80.000 particulieren overtuigen om over te stappen op emissievrij rijden. Destijds ging het over een bedrag van 1.500 euro per auto.

Zou u overstappen?

De BMW i4 onthulling

Overzicht

BMW M2 CS

HomeNieuwsElektrisch rijden heeft de toekomst, krijgen we daar hulp bij?