Van Poelgeest

Flinke verkooptoename elektrische BMW’s en MINI’s

Flinke verkooptoename elektrische BMW’s en MINI’s

BMW Group heeft dit jaar tot eind september 1.932.236 exemplaren van BMW, MINI en Rolls-Royce afgeleverd, een stijging van 17,9 procent ten opzichte van vorig jaar. Opvallend is daarbij dat de verkoop van volledig elektrische modellen meer dan verdubbelde.

Alle merken van het concern realiseerden omzetgroei in alle regio’s van de wereld. Het bedrijf bouwde verder aan haar sterke concurrentiepositie in belangrijke kernmarkten zoals de VS, Europa en China.

BMW iX, BMW i4 en BMW iX3 zorgen voor opmars elektromobiliteit

Tussen januari en september verkocht BMW Group wereldwijd 231.576 elektrische auto’s (+98,9%). In het derde kwartaal steeg de verkoop van volledig elektrische en plug-in hybride voertuigen met 43,1% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar tot 78.333 stuks. Met een totaal van 59.688 volledig elektrische auto’s die aan klanten werden geleverd, is de verkoop daarvan sinds het begin van 2021 met 121,4 procent gestegen.

Eén volledig elektrisch model in 90 procent van de marktsegmenten

In de komende jaren zal de BMW Group zijn EV-aanbod uitbreiden met volledig elektrische versies van de BMW 7 Serie, BMW X1 en de BMW 5 Serie, evenals met de opvolger van de MINI Countryman en de volledig elektrische Rolls-Royce Spectre, die onlangs werd aangekondigd voor het vierde kwartaal van 2023. Tegen 2023 zal de BMW Group ten minste één volledig elektrisch model leveren in ongeveer 90 procent van zijn huidige marktsegmenten. De BMW Group verwacht dat volledig elektrische modellen in 2030 goed zullen zijn voor ten minste 50 procent van de wereldwijde verkoop.

BMW boekt aanzienlijke groei in jaar tot nu toe

Dit jaar werden tot eind september wereldwijd 19,3 procent meer BMW’s afgeleverd (1.703.080 exemplaren). Met 764.958 verkochte exemplaren (+20,6%) waren de verkoopcijfers van de Sports Activity Vehicles en Sports Activity Coupés van het merk bijzonder hoog in alle segmenten. Nieuwe modellen zoals de vernieuwde BMW X3 en BMW X4 zijn afgelopen zomer aan het modellengamma toegevoegd.

MINI realiseert 81,9 procent verkoopgroei bij geëlektrificeerde modellen

Sinds het begin van het jaar zijn wereldwijd in totaal 224.838 MINI’s (+7,9%) aan klanten geleverd. Vooral de volledig elektrische MINI SE was erg in trek. De verkopen van dit model zijn sinds januari met 106,6 procent gestegen, met 20.104 verkochte exemplaren. In totaal had 15,2 procent van de MINI’s die in het jaar tot eind september werden afgeleverd een geëlektrificeerde aandrijving. 

Rijplezier krijgt een update: nieuwe software-upgrade op afstand voor ongeveer twee miljoen BMW’s

Overzicht

Rotterdam en BMW Group onderzoeken samen de toekomst van duurzame mobiliteit

HomeNieuwsFlinke verkooptoename elektrische BMW’s en MINI’s