Van Poelgeest

MINI druk bezig met ontwikkeling volledig elektrische John Cooper Works.

MINI druk bezig met ontwikkeling volledig elektrische John Cooper Works.

Met de opkomst van elektrische mobiliteit blijft MINI voortdurend kijken naar de toekomst. Om het modellengamma up-to-date te houden zijn ze druk bezig met de ontwikkeling van een volledig elektrische John Cooper Works. Met het ontwikkelen en testen van elektrische aandrijflijnen wil MINI het onderscheidende karakter van de sportieve MINI John Cooper Works-modellen verder aanscherpen. Naast het huidige aanbod van brandstofmotoren wordt het in de nabije toekomst ook mogelijk om voor meer elektrische aandrijflijnen van MINI te kiezen.

Werken aan een betere toekomst met een elektrische JCW

Het is niet de eerste stap voor MINI als het gaat om verduurzaming van het wagenpark. Met de introductie van de volledig elektrische MINI Cooper SE en de Countryman ALL4 plug-in hybride zag het automerk tien procent van haar totale verkoop al elektrificeren. MINI focust zich nu met al haar opgedane ervaring én haar toekomstperspectief op de volgende stap, de ontwikkeling van een volledig elektrische John Cooper Works.

Tekst loopt door onder afbeeldingen

Kenmerkende eigenschappen

“Met de MINI Electric hebben we laten zien hoe goed wij rijplezier en elektrische mobiliteit kunnen combineren”, aldus Bernd Körber, hoofd van het merk MINI. “Nu is het tijd om de passie voor prestaties en een beter milieu te vertalen naar een elektrische aandrijflijn voor de John Cooper Works-modellen”. De focus voor een elektrische MINI John Cooper Works geeft aan hoe belangrijk het voor MINI is om een toekomst bestendige emissievrije aandrijflijn te ontwikkelen die passie en prestaties garandeert. Over de exacte prestaties is helaas nog niks bekend.

Nu al elektrisch rijden?

De nieuwe MINI Cooper SE Countryman ALL4 plug-in hybride is leverbaar vanaf 41.766 euro. Toch liever volledig elektrisch rijden? De MINI Electric rijdt je al vanaf 35.100 euro, exclusief eventuele SEPP (Subsidie Elektrische personenauto’s Particulier). Vanaf januari 2021 is dat 3.500 euro, die je vanaf januari 2021 weer aan kunt vragen. De 32 kWh accu van de MINI Electric is goed voor 234 kilometer. de MINI Electric geeft jou dé kans om te voelen hoe leuk elektrisch rijden kan zijn. 

The Drop - A BMW M Town Story. Wat je wellicht (nog) niet gezien hebt!

Overzicht

BMW Amsterdam wordt Van Poelgeest Amsterdam

HomeNieuwsMINI druk bezig met ontwikkeling volledig elektrische John Cooper Works.